MOGOČE MALCE NENAVADNO vendar …
V avgustu gremo na morje (z enoprostorcem), jaz, mož in dva otroka stara 12 in 15 let. Nekako nam je prišlo na misel, da bi začeli pot v Ljubljani in jo nadaljevali do Splita. Vmes bi se vstavljali na zanimivih točkah, spali bi pa priložnostno, za silo mogoče tudi v avtu.
Zamima me ali ima kdo od vas kakšno izkušnjo glede tega, kje se da prenočevati (parkirišča pred campom, ….?), na kaj naj bomo previdni, kaj bi si bilo zanimivo ogledati in kje so lepe plaže? Računamo pa na to, da bi imeli tudi od morja kaj, to pomeni, da bi se dopoldan kopali in sončili, popoldan bi si ogledali mesto, zvečer pa bi si iskali prenočišče.
Ali mislite, da bi s takim planom prišli daleč in kako bi ga najlaže uresničili.
Za vsak nasvet bom vesela.
Hvala in lp!
Zamisel uredu, tudi izvedljiva. Samo zvečer je rizik za prenočišče, če pa ste pripravljeni prespati v avtomobilu je pa tud uredu. Sicer pa po mojih izkušnjah tako v Istri, v Dalmaciji pa še bolj – je zvečer ob cesti dovolj ženic , ki ponujajo prenočišča.Vsaj tako je bilo še predlanskim.
Kar se varnosti tiče, ne vem. Ampak smo mi že tudi prespali v avtomobilu,pa ni bilo nič hudega.Zanimivosti je veliko na poti,odvisno od tega kje ste že bili in koliko poznate hrvaško obalo. V Istri se splača ustaviti v Umagu in Poreču.Rovinj meni osebno ni všeč.Če dam na stran otoke in govorim samo o celini.Je potem v Kvarnerju definitivno Crikvenica,Selce..Zelo lepo urejeno, plaže lepe, samo gužva povsod.To je pa tako povsod v glavni sezoni. Vmes krajev ne poznam, mi je pa bilo všeč v Biogradu. Lepe plaže ima tudi okolica( Filip Jakov, Pakoštane, Crvena Luka..) Glede na starost otrok, je ponudba tud ok. Zvečer so V Biogradu na mestnem bazenu velikokrat koncerti poznanih glasbenikov, ali pa v Vodicah je enako. Šibenik pa je že mesto, industrijsko in mi ni všeč. Ostalo pa si lahko preberete na tem forumu. Ogromno je krajev opisanih, in veliko zanimivega.
Je pa takšno dopustovanje utrudljivo, zato premislite ,da bi vseeno kakšen dan dlje ostali na enem mestu.
Meni se zdi ideja v redu. Tako smo že potovali, vendar ne po Hrvaški obali. Priporočam vsaj kampiranje. Mi imamo majhen šotor za 4, ki ga postavimo, napihnemo blazine v 20 min (smo že utečeni) in že smo v spalnih vrečah. Lepo se naspiš in opraviš vse življenjske potrebe. Če ti je nekje všeč, ostaneš dan več.
Priporočam ogled mesta Zadra, stari del in če greste na tako pot, bi bilo zanimivo priti vsaj do Dubrovnika.
Lep dan…
Tudi mi bomo letos ubrali podobno pot: z enoprostorcem in enim otrokom (11 let), ampak z obveznim šotorom v prtljažniku. Šli bomo pa do Dubrovnika.
Računamo, da se bomo do tja par-krat ustavili čez noč (šotor ali soba), v samem Dubrovniku pa bomo poiskali apartma ali hotel (ne bo rezervirano). Tam bomo okrog 15. avgusta, zato mislimo, da s prostimi kapacitetami ne bi smelo biti težav.
Naj napišem še, da smo lani iz Krka, kjer je bilo zelo slabo vreme, odpotovali do Splita (prespali v luki v avtu), ter šli na Korčulo in tam iskali apartma. Bili smo zelo zadovoljni, s tem, da smo eno noč na Korčulu prespali v šotoru.
Jaz takih izkušenj nimam, jih je imel pa moj kolega, ko sta šla s punco na morje. Praktično skoraj vsak drugi dan so ju preganjali policisti zaradi črnega kampiranja, eno noč sta celo preždela v celici, brez možnosti odhoda na WC. Nekje v Istri pa so se ju lotili celo domači fantje, ogreti z alkoholom. Pa tudi dvomim da bi imeli kaj od dopusta, če bi se štirje ponoči gnetli v neudobnem enoprostorcu. Kaj vem, jaz ne bi riskiral, že zaradi otrok ne….
Pozdravljena,
Mi smo šli lani takole do Splita. In bilo je super, vendar z razliko, da smo si tik pred počitnicami kupili še rabljen šotor. Nato pa na pot.
Vsak dan smo se utaborili v drugem kraju. Popoldan uživanje na plaži, zvečer izhodi, zjutraj spanje in druženje, nato pa največ urco vožnje in v nov kamp.
Videli smo ogromno, občutek 7 dnevnega potepanja pa je bil vsaj enkrat daljši. Kakor, da bi dva dneva (različni kraji, različni vtisi) spravili v enega.
Starost otrok: 11 in 9 let.
Pojdite in uživajte. Spanje pa vseeno priporočam v kampu.
Forum je zaprt za komentiranje.