Novalja ( Gajac )
Bila sem v Gajcu. Lansko leto. Z eno besedo: super!
Naselje je novejše, bele vrstne hišice so pritlične, nadstropne, pa nekaj blokov je. Lani sem bila prvič in za sem pričakovala betonsko džunglo, pa bila potem zelo presenečena, saj so drevesa in travca posajeni kjerkoli se le da in izgleda zelo zeleno. Na vrhu naselja so tržnica, trgovina, pekarna, kiosk s časopisi, knjigarna… vse, kar potrebuješ.
Približno 2 km iz Gajca (za bencinsko črpalno) je večji market, če rabiš kaj več.
Zvečer naselje oživi. Glasba se sliši od vsepovsod: ali so tamburaši, ali bend, ki igra dalmatinsko glasbo, ali pa je kakšen koncert v piceriji na plaži.
Plaža je posuta s kamenčki (zato je dostop malo bolj zoprn), ali pa so skale. Lahko izbiraš. So pa lani plažo še urejali,zato bo letos mogoče malo drugače.
Kopati pa se lahko hodite tudi na plažo v Zrče, ki je na drugi strani glavne ceste, cca 1,5 km od Gajca. Je sicer za plačat, ampak urejena in imaš vse: picerijo, biljard, bifejčke, odbojko, cyber cafe (internet, če ne moreš brez njega, haha)…
Lepa plaža je tudi v kampu Straško, tik pred Novaljo. Nekaj o tem je bilo že napisanega na tem forumu. Poišči z iskalnikom.
Torej, priporočam.
Gajac je en kup betona – meni ni preveč všeč. Raje se pozanimajte za kakšen apartma v kakšni bližnji vasici. Sicer pa je vtis seveda stvar okusa (in let). Če želite mirnejši dopust, vam pomojem Gajac ne bo všeč. Plažo pa priporočam Sv. Duh, Pješčano plažo ali Čisto plažo. Čeprav so tudi te zadnje čase precej polne.
LP
Mi smo bli lani v kampu Straško in ker smo meli kar nekaj slabega vremena, smo se odpravili po otoku. In med obiskanimi kraji je bilo tudi apartmajsko naselje Gajac. Sama sem bila zelo razočarana. Glede na to, da smo bili tam v naj sezoni (konec julija), je bilo precej prazno. Najbolj so me pa presenetili prazni, zapuščeni lokali, ki so imeli listek: prodamo ali oddamo v najem. Res je en sam kup betona. Je pa res, da je čist odvisno, kakšen tip človeka si. Jaz recimo ne zamenjam šotora za kakšen apartma…..
Forum je zaprt za komentiranje.