Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Gvatemala in Honduras

Gvatemala in Honduras

Pozdravljeni,

Razmisljam o potovanju v Gvatemalo in Honduras zelo bi bila vesela kakrsnih koli podatkov o teh dveh drzavah. Zna kdo primerjati Mehiko, Gvatemalo in Honduras?

Ce kdo ve za kaksna potopisna predavanja o teh dveh dezelah, bi bila zelo vesela informacij.

Lep popotniski pozdrav Misa

hojla misa. o Hondurasu, Gvatemali in mehiki se je v zadnjem času pisalo zelo ogromno. najboljše bo, da si greš pogledat sporočila, ki jih ni več med temi TOP10, ker so mogoče iz prejšnega dne. drugače pa povej kaj te zanima, tam sem bila namreč poleti.
pa še to, dol se vseeno splača iti pogledat.

midva s kolegom sva ravno v mehiki in greva cez 4 dni v gvatemalo in potem v hodnuras in nikaragvo. tako ce te kaj vec zanima ti lahko sroti kaj porocava. lp pozrva iz ticula v mehiki.

Pozdravljena,
glede nato da se odlocam med Mehiko in Gvatemalo+Hunduras (v decembru), bosta pravi naslov zame. Kaj priporocata?
Je v Gvatemali moznost kaksnih 3-dnevnih trekingov (cena)?
Katere plaze v Hondurasu priporocata?
Sicer pa so vsakrsne informacije dobrodosle.

Lep pozdrav v tople kraje, pa pazita nase

Pa pa Misa

P.S: upam, da ostanemo na vezi potem, ko se vrneta.

Zivjo,

sam sem bil lani tak cas v vseh teh drzavah, na zalost premalo v Gvatemali, ker se je zakompliciralo, ko sem jo hotel dobiti v El Salvadorju. Ce mene vprasas, pojdi raje v Gvatemalo in Honduras, ker je Mehika ze prevec amerikanizirana (beri: razvita). V njej ne cutis tistega pravega latino obcutka kot v drugih dveh drzavah (stari razmajani avtobusi s salso in merengejem ter prijazni, firbcni ljudje). Nic ne recem – Mehika je lepa za videti, ampak sam sem dosti bolj uzival v Gv. in Hond. Opozorilo: Mehika ni vec tako poceni, kot je bila par let naza. Zdaj je enkrat drazja kot ti dve drzavi. V Hondurasu sem bil na otoku Roatanu, ki je sicer 50% drazji od celinskega dela drzave (turizem se tam razcveteva), je pa bilo zelo lepo – pravo karibsko morje, tropske ribice, koralni greben samo enih 50 metrov od obale. Ceprav je v Rdecem morju menda najbolje kar se teh podvodnih stvari tice, je tudi tu zelooo lepo. Povej bolj specificno, kaj te zanima (nacin potovanja, udobje, …), da se ne bom prevec razpisal v nepravilni smeri.

cao,
Borut

hojla jure, kako je kaj?upam, da je vse ok in da je tako kot sta hotela. če bo kaj sporočita in hvala za mejl.
Jana in Blaž, pa še pozdrave iz mrzle Slovenije

zivjo
midva se nisva v gvatemali.tja greva sele cez nekaj dni. mehika pa je na splosno lepa ampak draga. cene (predvsem prevozov) so nekoliko visje kot v lonely planetu. ampak midva sva sla v mehiko ker je letalski prevoz cenejsi in v cancunu si lahko zrihtas vizo v dveh dneh (dobis jo naslednji dan zjutraj in stane 25 dolarjev-rabis sliko in potni list). nove inforamcije pa sledijo
lp iztok in jure

zivjo.
hvala za pozdrave iz vroce mehike, kjer uzivava
vec pa v mejlu
lp

OJla Borut,

hvala za podane informacije je pa res, da se cedalje bolj nagibam Gvatemali in Hondurasu. Sicer nisem kaj prevec zahtevna popotnica kar se udobja tice, fino je da imam vsaj ponoci streho nad glavo, pa kake mreze pred komarji se tudi ne branim. Sicer pa uporabljam lokalni prevoz, in sem cisto navadna popotnica s nahrbtnikom in zemljevidom v roki.
Sicer pa si vedno rada ogledam trznice, narodne parke pa tudi znamenitosti kot bo recimo Tikal v Gvatemali…..

Si si ogledal in preizkusil kaksne stvari, ki jih nikakor ne smem zamuditi??

Lep pozdrav, Misa

Hola chica!

Za Gvatemalo ti bo kdo drug kaj vec povedal, ker sem bil tam samo 5 dni in je nisem dovolj videl/obcutil. Ti pa pod nujno svetujem obisk Antigue – to je zelooo lepo staro kolonialno mesto, obkrozeno z vulkani in je res simpaticno. Midva sva bila tam ravno v casu velikonocnih praznikov in ti svetujem (ce imas moznost tako planirati), da si tudi ti takrat tam. Sam se nimam za vernika, ampak to je spektakel, ki ga je res vredno doziveti! Baje je v Antigui to najlepsi nacin praznovanja tega praznika na celem kontinentu (Srednja+Juzna Am.) To je cisto drugace kot pri nas – teli latinoti znajo zurat tudi za verske praznike! Priporocam.

Honduras (2 tedna sem bil tam):
Izogni se (oz. bodi cimmanj casa) San Pedro Suli in Tegucigalpi, ker sta samo veliki umazani mesti. Je pa zraven Tegucigalpe narodni park La Tigra, kamor vsekakor pojdi (cloud forest). Zanimivo rastje in lusten nekajurni sprehod po oblaku…
Nekaj 10 km stran od Comayague na poti proti San Pedro Sula je en slap Pulhapanzak. V Lonelyju pise, da je visok 400 metrov. Seveda ni res – visok je 40 metrov, pa vseeno lep in lahko se gres tja malo namakat v tolmune z modro-zeleno vodo.
Na otoku Roatan je vse za pribl. 50% drazje kot na celini, je pa to pravi karibski raj. Kot iz najlepsih kartic! Skoda, ker imam diase, drugace bi ti kaksno slikco poslal za podrazit! 🙂 Ne rabis se niti potapljat z bombo (ceprav lahko tam poceni tecaj naredis). Dovolj je maska in plavutke, ki jih tam rentas, saj je vse morsko zivljenje na globini do 10 metrov.
Pojdi tudi v nacionalni park Jeanette Keawas pri La Ceibi. Teh parkov je tam ogromno (sopotnik je bil se v enem, nad katerim je bil zelo navdusen – na precej divjem raftingu. Imena se zdajle ne spomnim, je pa prav tako v okolici La Ceibe)
Ce bo tvoja prva drzava Honduras in potem Gvatemala, pojdi se v Copan (majevske rusevine). Ce bos najprej v Tikalu, bos najbrz nad Copanom razocarana, zato pojdi raje v obratni smeri, da bo lepota narascala.
Ce bos imela vec casa, pojdi se v Mosquitio (nerazvito in tezko dostopno pokrajino na severovzhodu drzave). Tja bom sel naslednjic, saj mi je lani zmanjkalo casa.

Ker imas isti nacin potovanja kot jaz (udobje ni pomembno), pricakuj pribl. 15 USD na dan stroskov. Za Honduras ne rabis vize, za Gvatemalo pa jo. Zaradi malarije naj te ne skrbi – midva nisva jedla nic tablet. Samo ob zori in mraku se mazi z Autanom ali Offom. Obadva pomagata, vendar ne zdrzita toliko ur, kot reklamirajo. Teli tropski komarji so bolj sitni kot slovenski.

Aja, se to: vec, kot bos znala spansko, bolj bos uzivala med domacini (v celinskem delu Hondurasa bos samo z anglescino zelo tezko prisla cez). Sem pa (tipicno slovensko, he he) zelen od fovsije in bi sel kar s tabo! In dol ostal! Tako lustno je tam!!!

Adios y buena suerte! Borut

Jaz ne bom nikoli nehala poudarjati, da je Gvatemala zelo nevarna (gverila) in so me tam posilili. Mehika je bistveno bolj varna in bogata ter seveda manj zanimiva.

A je imel še kdo slabe izkušnje z Gvatemalo?

midva do sedaj nisva imela slabih izkusenj, vendar pa se po temi ne gibljeva prevec naokoli razen v panachajelu. drugace pa sva sedaj ze v gvatemali in je toliko zanimivih informacij in bi bilo bolje da se kdaj dobimo ko prideva domov.
prideva pa cez en mesec ce ti to ustreza ali ze gres takrat.

Pozdravljena uživača,

Odpotujem šele meseca decembra tako, da imam še dovolj časa, da zberem čim več informacije.
Sta mogoče kje opazila kakšne 3-dnevne trekinge? Kje? Cena?
Kaj pa plaže? A sta mogoče kje spremljala želve z domačini (kako ležejo jajca na obali)?

Sicer pa upam, da se vidimo ko se vrneta. Bosta imela potopisno predavanje?

Lepo se imejta in pazita nase.

Miša

hojla miša. želve boš videla le v Costa Rici, pa še to zvečer, ker podnevi ne ležejo jajca. s svetilko, ki ti jo bodo dali, ne boš smela svetiti v želve, da jih ne zaslepiš. in še tu pa tam te katera brcne, ker si ji v napoti. jaz tega sicer nisem doživela, je pa razlagala kolegica, ki sem jo spoznala v Hondurasu. ziher je kljub temu zanimivo. mogoče se jih lahko vidi še kje na obali Mehike, vsekakor pa ne v Hondurasu, Gvatemali in Nikaragvi. Kdaj greš dol? jaz bi tudi. doli je ful dobro. juretu in Iztoku pa kar zavidam in ju seveda lepo pozdravljam iz mrzle Slovenije v toplo Gvatemalo.
pa še to Jure: ne pozabi na najino hot-souce. se javimo po mejlu. ampak fullllll uživajta. sicer pa vaju že vsi pogrešamo.
uživajte vsi, J&B

A si bil ti samo v teh dveh drzavah al tut kaj nizje? Kaj pa recimo Belize, Salvador, Nikaragva…? Kako si lahko razporedis cas 2,5 meseca pa Srednji Ameriki?

ojla
midva sva ze v ljubljani in bi se lahko kaj dobili. prosim ce mi sporocis tvojo telefonsko pa bi se lahko dobili, zraven pa se ena punca ki gre konec marca tja tako da lahko se kaj zves od nje. prosim ce lahko hitro sporocis telefonsko pa se dogovorimo.
le jure

Dobrodosla doma,

Komaj cakam na informacije 🙂 Moja telefonska 041 278 744

Upam, da se kmalu slisimo,

LP Misa

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close