Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice vodice (šibenik) ali tribunj

vodice (šibenik) ali tribunj

Kakšne so plaže v teh srednjedalmatinskih mestih? primerne za otroke?

kaj pa možnosti kolesarjenja (trekking kolo)?

hvala

POZDRAVLJEN!

TAKO VODICE, KOT TAMKAJSNJA PLAŽA JE ZELO NABITA. BETONSKA.UMETNA.
SICER SO VODICE ZELO POSEBNE, LEPE, POLNE ZANIMIVOSTI, ŽIVAHNE,ZA DOPUST POLN ZABAVE.ZVEČER SE NA ULICAH GNETE TURISTOV.Z VOZIČKOM JE KAR TEŽKO JIT NA VEČERNI SPREHOD.
TRIBUNJ PA JE OAZA MIRU IN DALMATINSKE LEPOTE.PLAŽE SO NARAVNE, V GLAVNEM KAMNITE, PA TUDI PESEK.

Iz Vodic vozi tudi ladija,do Šibenika.Ustavlja se na prekrasnih otokih,kot so otok Prvič z vasico Šepurine in Prvič Luka,naslednji je otok Zlarin nato Šibenik.Na otokih ni avtomobilov,zato je čar toliko večji.Ladija vozi vsak dan po voznem redu ( do Šibenika vozi cca 45 minut) na otočkih,pa so prekrasne plaže kjer imate tudi možnost kolesarjenja.
Lp
Andreja

an-ja,

kakšne so plaže na teh otokih? ali mogoče veš za ceno prevoza z ladjico in ali je možno na ladjico vzeti bicikel? vozni red sem že uspel dobiti na

hvala

lani smo bili v Vodicah,zadeva je takšna:samo mesto je ena sama lepota,tudi appartma smo imeli zelo ok,vendar nas je motila zeeeelo velika gužva na plaži ki pa je bolj ko ne kamnita,precej je Slovaških in čeških turistov kar nas je tudi malo motilo.zvečer pa je precejšna gužva v samem mestu,tako da mi sploh raje nismo hodili ven,nam odkrito povedano se v tisti gužvi ko potrebuješ iz enega konca v drugi več kot uro ne da hodit…..

Ladijca stane cca 200 sit,mogoče malo več ( res ne vem povedati točno,ker mi se peljemo enkrat v celem dopustu v Vodice,na voljo otrok ).Plaže na otočkih so različne,konkretno ti lahko povem za Šepurine.Imaš več “javnih” plaž,na katerih lahko rečem,da so proti Vodicam prazne,saj je na otoku zelo malo turistov,nas je ene par Slovencev ( ampak res ene par ),drugače pa bolj Hrvati.Plaže so peščene,lahko pa si poiščeš tudi kakšno samotno skalnato plažo z manšim peščenim zalivom.
V Prvič Luki je javna plaža ampak res ni uporabna,za otok Zlarin in njegove plaže pa ti ne znam povedati,je pa krasna mirna vasica.
Bicikl v vsakem primeru,lahko vzameš na ladijo in mislim celo,da ti ni potrebno nič plačevati.
Lp
Andreja

kakšna je ta ladja, ki vozi od Vodic do Šibenika po otokih (trajekt ali majhna potniška ladja), kakšne so kaj ceste in poti po otokih (primerne za trekking kolo)?

hvala

Je potniška ladijca ( za cca 150 ljudi ),katere namen je,da prevaža domačine na celino,kjer imajo službe.Ladija nikoli ni polna,tako da se prevažati z njo ni problem.Ceste so vredu,edino prevozno sredstvo na otokih,so majhni traktorčki.Potke ob otoku (kjer so skalnate plaže),so vredu z izjemo kakšnega borovca,vendar se da.
lp
Andreja

rad bi te vprašal naslednje:verjetno so ti otoki kjer ni dovoljen avtomobil…..kje potem lahko pustiš avto da si brez skrbi da se mu kaj ne zgodi?
kje bi lahko našel kakšne podatke o sami namestitvi na teh otokih,recimo za appartmaje za 3-4 osebe,iskali smo že pa nismo našli nič konkretnega.Ali veš ti mogoče kje oziroma kam bi se lahko obrnili.Hvala

Mi avtomobile puščamo v Vodicah,pri hotelu Punta.Letos sem celo na otoku zasledila,da so nekje odajali apartma,drugače pa so to otoki praktično brez turizma,kjer so ubistvu redni gostje domačini,njihovi otroci,vnuki,ki so več ali manj po Avstrliji.Moj oče je drugače,v zlatem letu 1980,kupil hišo,čisto na blef in res je zadel v polno.Žal hiše ne oddajamo,ker je od junija in tja do začetka septembra vedno zasedena,ker smo malo večja družina.
Probaj se pozanimati na turističnem biroju v Vodicah in naj ti posredujejo telefonsko številko od turističnega biroja na otoku.
Lp
Andreja

hvala za odgovor.lahko ti sicer povem da smo bili pred 2 letoma že na dopustu v Vodicah,kjer nam je bilo sicer zelo všeč,motila nas je samo prevelika gužva na plaži in zvečer v samem mestu,drugače smo z samo nastanitvijo bili zelo zadovoljni(našli smo appartma tako na blef)otroka pa z samo plažo nista bila ravno navdušena preveč velikega in ostrega kamenja(v okolici hotela Punta)sicer žena noče več slišat o kakšnem dopustu v Vodicah(motila jo je res veelika gužva in preveliko število čehov)bili smo pa res v sami špici sezone,mislim pa da bi na kakšno to varianto pristala na kakšnem takšnem mirnem otoku,saj me že kpar let nagovarja na tak dopust(sicer sam ne vem kako bi zdržal brez avta 10 dni).
malo sem brskal po straneh in našel stran za otok Prvić.prosim te če lahko pogledaš to stran in mi poveš kaj več o tem ali poznaš ta kraj mislim da je to kraj Prvić luka,in kakšne so tam plaže v tem kraju in če se sploh kaj dogaja zvečer tam.smo sicer 4 članska družina z 2 otrokoma 13 let in 8 let,kontaktiralsemtudilastniketegaappartmajakisomi rekli da je v začetku 7 meseca še prosto in da me appartma za 4 osebe pride 49 evrov,kakšna je ta cena(na dan)se ti zdi to primerna cena za samo ponudbo?
oglej si stran prosim in nam javi tvoje mišljenje.hvala.
p.s.appartmani Nimac http://www.geocities.com/thetropics/lagoon/9091/index.html

SANDYY,jaz ti bom pisala v ponedeljek,ker se danes odpravljamo na dvodnevne počitnice k babici.Bom odprla novo temo!

Lp
Andreja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close