Najdi forum

Toscana

Pozdravljeni,

zanimam se za potovanje po Toscan. Kaj je zanimivo in vredno ogleda. Kampi? Mi lahko kdo kaj svetuje? Verjetno se bom izognila Firencam.

Lep pozdrav!

Pozdravljena!

Če si bolj športni tip,kot midva z možem lahko Toscano prekolesariš po dolgem in počez. Vsekakor pa nebi izpustila Firenc in Pise.Kampov je ogromno,cene pa kakor skoraj povsod v Italiji zasoljene.

http://www.icaro.it
http://www.interhike.com/camping.italy.html

Lija hvala.
Mislim iti kampirat in vidim, da so cene zelo zasoljnene. Zanima me predvsem Mugello, Firence le glavne znamenitosti in Chinati, Siena, Pisa, Lucca. Kaksne so razmere za kolesarjenje. Kaj je primerno za popolne rekreativce?
Lep pozdrav, Tina

Takole ti bom rekla.
Najprej kupi pred odhodom karto v čim večjem merilu, vsaj 1:200 000.Pri nas imajo v Mladinski knjigi, Italijo razdeljeno po posameznih področjih.Kupi del ki te posebej zanima,drugače pa karte dobiš v vsakem malo večjem mestu v Italiji.Ampak bolje je že prej imeti karto,da boš lahko pot splanirala že vnaprej.V tem primeru tudi največ vidiš in doživiš.Na kartah imaš barvno označene poti(panoramske, turistične…),posebej pa ti odsvetujem vožnjo po rdečih,ker te so ponekod še posebej prometne,razen ponekod imajo urejen dodaten meter ceste za kolesarje in vespaše.Najprej naredi plan:Katera mesta te zanimajo?Ali imajo v teh mestih kamp?O.K.Če greš izključno z kolesom in si kolesar rekreativec( na dan 70 km) boš verjetno za celo Toskano porabila 3 tedne,če pa bi kljub temu rada čimveč videla ti priporočam tudi vlak.Vlak v Italiji je zelo pocenii in imajo vagone za kolesa.Karta za kolo velja 24 ur,ti pa lahko če kreneš zgodaj zjutraj, ko je v Toskani nalepše pa do večera vidiš marsikaj,tako da se malo voziš z vlakom malo s kolesom.Zvečer pa se vrneš spet v bazni tabor (kamp).Kolesarjenja v večjih mestih ti ne priporočam, ker prvič ne poznaš poti in drugič promet se odvija tako hitro,da je lahko tudi zelo nevarno.
Z potovanjem z avtom nimam izkušenj, je pa zadeva dokaj podobna če si kje prvič in nimaš pojma kje je kaj.Turistične informacije na železniških postajah imajo brezplačne karte mest,tako da prihraniš nekaj € .
Kaj več nebi zdaj pisala, ker nevem če te takšen avanturističen dopust še sploh zanima, ko zvečer padeš dol od utrujenosti in krasot tistega dne, v pričakovanju že novih.

V kolikor te še zanima kaj piši!

lp, lija

Mi smo lansko poletje kampirali ob Lago di Garda, pa se mi cene sploh niso zdele zasoljene. Res je, da se nismo ustavili na jugu, ampak smo po nasvetu drugih šli ob desni strani jezera nekaj km proti severu. Kamp je bil urejen, čist in cenejši kot kampi na Hrvaškem. To področje je izredno turistično, zaradi vpliva morja po reki Pad, pa imaš občutek, kot da si ob morju (le jezero ni slano). Rastejo oljke, vinska trta, fige, olenadri, mimoze…, jezero valovi in občutiš plimo in oseko. Toskana je sicer nekaj drugega, ampak hotela sem povedati, da ni cela Italija zasoljena. Če smo šli na pizzo ali testenine, so cene bile približno enake kot v Ljubljani. V večjih nakupovalnih centrih pa je cena hrane podobna našim (nekaj je dražje, nekaj cenejše). Znano je, da veliko Primorcev hodi po večjih nakupih hrane v Trst in Gorico. Torej?
Lep dan….

Lep pozdrav,

Zanima me, če je bil že kdo v zoo safariju ob gardskem jezeru. Zelo bi bila vesela kakšnih informacij – npr. če je mogoč in priporočljiv vstop z osebnim avtomobilom, če je zadeva res zanimiva za otroke idr

Hvala mimi

Mi smo bili lani. Vstopiš s svojim avtomobilom. Če kupiš kombinirano vstopnico za ZOO safari ter “normalni” ZOO, je ceneje. Oba sta skupaj.
ZOO safari – voziš se med prijaznimi živalmi, potem pa so dvojna vrata, prideš v strogo zavarovano območje, voziš mimo tigrov, levov, nosorogov. Strogo prepovedano odpirati okna ter izstop iz avtomobila. Za enkrat je kar zanimivo doživetje. Mene, oz. naše družine (otroka 9 in 13 let) pa ni ravno fasciniral. To je moje subjektivno mnenje, ker smo bili že v veliko Živalskih vrtovih po Evropi in so mnogi veliko bolje urejeni. Mogoče je bila kriva blazna vročina, živali so spale, da smo jih komaj videli (tigra vidiš bolje v ZOO v Ljubljani). Okolica mi je delovala neurejena, zapuščena. Nam so všeč ZOO-ji, ki so kot park. Veliko dreves, rastlin, rožic, sence, živali na odprtih prostorih – otokih.
Lep dan…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close