Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice SARDINIJA, KORZIKA – 1. MAJ

SARDINIJA, KORZIKA – 1. MAJ

Pozdravljeni!
Konec aprila in začetek maja se odpravljamo z enoletnikom za 14 dni na Korziko in Sardinijo z lastnim avtom.
Razmišljamo o nastanitvah v dveh krajih na Korziki in dveh na Sardiniji (od koder bi odhajali na izlete). Smo sicer ljubitelji kampiranja, a smo malce v dvomih, če bo takrat že dovolj toplo za to varianto nastanitve. Lepo bi prosila, če je kdo bil v tem času, ali je za kampiranje že dovolj toplo.
Če ni, bi najeli app., ampak ne v počitniških naseljih (so kar zasoljene cene), pa vas sprašujem za kakšno priporočilo. Glede na to, da nameravamo le spati in se tam čimmanj zadrževati, ne rabi biti nič posebnega.

Zelo vesela bom tudi vsakega priporočila česa zares ne smemo izpustiti. Sicer sem Lonely planet že prečesala, ampak tisti ki ste tam že bili zagotovo veste za marsikatero skrivnost, ki je v vodičih ni.

Že vnaprej hvala za pomoč.

J.

Midva sva bila na Sardiniji lani konec aprila za tri tedne. V vsem času sva naletela le na dva odprta kampa, večinoma so bili še zaprti. Je pa res, da jih nisva pretirano iskala, ker sva spala v avtu. Glede temperatur mislim, da ne bi smel biti problem. Srečala sva kar precej Slovencev, mnogi hodijo dol plezat, spijo kar na črno (tudi družine) in niso imeli težav. So pa še kar pogosti vlomi v avtomobile, sama vem za dva primera. Poleg kampov pa je možnost spanja v t.i. kmečkih turizmih, ki pa jih je pametno prej rezervirati. Niso prav poceni pa tudi ne dragi. Prepotovala sva celo Sardinijo in tudi veliko videla, napiši kam imate namen iti, kaj vam je bolj všeč (mesta, narava) ti javim še kakšen podatek več. Vsekakor pa je Sardinija čudovita, ljudje pa zelo prijazni.

Pika

Mi smo bili lansko leto tri tedne na Sardiniji prav tako z majhnim otrokom. Vendar je bilo to septembra, ko so še vsi kempi odprti pa tudi morje je imelo okoli 25 stopinj. Mislim pa, da je tudi prvi maj že prijetno topel. Kaj več o kampih lahko zveš na:
http://www.campingsardinien.de
O ostalih zadevah pa na:
http://www.sardegna.net/docs/index_e.html

Nam je bilo najbolj všeč področje med Cala Gononejem in Arbataxom ter mesto Alghero. Bi se pa jaz na vašem mestu raje odločil le za en otok in ne za oba Korziko in Sardinijo. 14 dni tako hitro mine…
Prijetno pot! Kemo

Lepo pozdravljena!
Pogledali bi si čimveč mest in mestec, ne bi se podajali v hribe, ali kvečjemu kakšno lažjo, nekaj urno hojo (otrok v nahrbtniku) in ne bi poležavali po plažah. Naravo bi poskusili čimbolj uživati na rolerjih in/ali s kolesi (še ne vemo, ali naj jih vzamemo seboj, kaj praviš?) na kakšnih čimmanj prometnih cestah, kolovozih, ob morju,…
Sem ljubiteljica zgodovine in umetnosti, vendar z otrokom ne računam, da bom prebila veliko v tovrstnih hramih, ampak pretežno zunaj. Bi pa seveda za hipec tudi skočila v kakšnega.
Zelo bom vesela vsake tvoje vrstice.

Lep pozdrav,
Jana

Kemo, hvala za informacije. Jih že cel večer »preverjam«.

Se strinjam s teboj, da 14 dni prekmalu mine. A kaj ko je življenje tako kratko (in ko je tako malo dopusta), želje po potovanjih v razne pokrajine pa tako velike.

Trajektne karte že kupila.

Pozdravček, Jana

Kolo je idealno prevozno sredstvo, če se seveda ne bojiš klancev, saj so ceste dobre in zelo malo prometne. Toda pozor, hud problem so kraje. Mi smo svoja kolesa za vedno pustili na Sardiniji, čeprav so bila priklenjena na leseno klopco. Torej pravilo je, vzemite s sabo kakšna manj vredna kolesa in jih vseskozi imejte na očeh.
Tudi peš poti ob obali so zelo prijetne. Priporočam sprehod na Cala Luno in predvsem na Cala Goloritze, ki pa je malce zahtevnejši (spust za okoli 400 višinskih metrov do za mene najlepše plaže v Evropi).
Uživajte! Kemo

Tudi meni je bil najbolj všeč predel okoli Cala Gonone, (odprt kamp) kjer si lahko pogledate veliko zanimivosti. Midva sva tu ostala najdlje. Če boste ostali bolj na severu se splača videti tudi mestece Castelsardo (kot nekakšen naš Štanjel le večji), ter skrajni sever Capo testa (od soli v nenavadne oblike razjedena skala). Ogledala sva si tudi nekaj nuragov in jam, za kraje moram pogledati na zemljevid, ti sporočim. Nama je bilo žal, da nisva vzela koles, saj so bile tudi glavne ceste zelo neprometne, tudi rolerji znajo priti zelo prav. Čez dan je bilo ob obali že kar vroče. Bencin je na Sardiniji za spoznanje dražji kot v Italji in če nimate veliko časa, je najbrž bolje da ostanete na severu, ki pa je seveda bolj obljuden, kar pomeni več turistov, pa tudi več kampov. Midva v sredinskem delu države in bolj na jugu skoraj nisva srečala nikogar. Hrano večinoma lahko večinoma kupite kar tam, midva sva imela s seboj nekaj vode (naša je boljša).

LP P

Zdravo Jana!

Mi smo bili na Sardiniji sredi decembra in je bilo prav prijetnih 20 stopinj celzija. Resda se je ponoci kar ohladilo, a mislim da bi za prvomajske ze lahko bilo kar lustno tudi za kempirat.

Drugace pa ti moram priporocati en bed & breakfast, ki tam pomeni, da v bistvu spis v hisi, kjer ljudje dejansko zivijo a imajo zelo veliko prostora in ce imajo dodatne postelje, le te oddajajo tudi drugim. Mi smo stanovali nekaj dni v Algheru tukaj http://www.laspluminas.it/index.asp.

Bili smo sami mladi in jim ni bilo problem, ce so se zajtrki pripravili, ko smo se mi vstali. Ena gospa ki zivi tam nam je razkazala vse, kje in kaj je zanimivega, imeli so ogromno knjig o Sardiniji in so nam jih z veseljem posodili. Resno je super, ker dejansko med ljudmi, ki tam zivijo.

Pa lep pozdrav!

Simon

Vreme bo potrebno spremljeti tik pred odhodom, saj je povsem odvisno od trenutne situacije. Sama sem bila namrec pred stirimi leti v tem casu za 10 dni na Elbi in me je prav ves cas posteno zeblo. Spali pa smo v hotelu.
Srecno!
Lea

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close