SILBA
Zdravo,
pomagajte mi prosim s svojimi izkušnjami. Kar sem do sedaj slišala o otoku SILBA me je navdušilo. Ker pa ima vsaka medalja obe plati me zanimajo vaši vtisi o tem otoku in izkušnje z nastanitvijo.
Ali mi lahko prosim kdo priporoča kakšen dober apartma, mogoče celo telefonsko številko? Se vas bom spomnila, ko bom tam.
LP
Joži
Malo pozno, ampak od srca in ne prepozno sporočam, da je naša družinca lani dopustovala na Silbi. Prijetno! Priporočam, vsaj nam je bilo všeč! Cene so sicer nekoliko navite, ampak narava in morje to odtehtata, po večjih nakupih hrane pa je fino občasno zaviti raje v Zadar. Mi smo stanovali v apartmaju Lavanda, vse pa smo brez problemov uredili prek elektronske pošte. Aja, prej se nismo poznali, tudi odkrili smo jih po internetu. (http://www.silba.org/hrv/lavanda.htm).
Prometa na otoku ni (razen traktorja in nekaj motokultivatorčkov in menda enega motornega kolesa), običajno sredstvo za prevoz prtljage pa je voziček – z njim nas je gostitelj pričakal tudi ob prihodu. Mi smo se odločili za prihod preko Zadra, kjer smo po dogovoru z njim pri nekem njegovem znancu za majhno plačilo pustili avto. Iz Zadra na Silbo redno vozi trajekt, cena je v primerjavi z drugimi relacijami odločno najugodnejša (34 ali 39 kun na osebo, se ne spomnim dobro), ker je menda subvencionirana. Najprej smo bili glede odločitve o naši poti nekoliko skeptični, a se je izkazalo, da je popolnoma v redu.
Lep pozdrav! Vega
Ja, bilo smo zadovoljni. Zelo. Cene so bile za ta otok običajne (če se prav spomnim, smo plačali okrog 700 eurov). Lastnika sta zelo skrbna in prijazna, a nikakor ne vsiljiva, gospa nam je enkrat celo oprala perilo. Živita v isti hiši, za vogalom. “Naš” apartma je imel svoj vhod, okolica pa je zelo mirna, saj tudi sicer na Silbi ni niti hotelov niti kakšnih počitniških domov (en bivši, opuščen, sicer je v bližini). Nekaj zabave se najde v vasi. Ker je otok zelo majhen, ga z lahkoto obvladate peš, pri tem pa zvečer ni odveč kakšna baterijska svetilka. Potke so urejene, klima pa mila.
Se opravičujem, ker tako pozno odgovarjam (me ni bilo nič naokoli). Želim vam dobro izbiro in lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.