Kamčatka
tam sem bil en mesec. predvsem pazi, da ne boš verjel vsem divjim agencijam po 150 USD na dan ki ti ponujajo ne vem kaj.
To je dežela z največ gejziriji, vulkani in pdobnim na svetu. Velika je kot Velika britanija in ima 500.000 prebivalcev. Od tega 300000 v glavnem mestu in okolici. Tam je vsega skupaj 700 km aceste ki povezuje vse kar se povezati da. Pa še ta je makadamska, na koncu so prevozno sredstvo oklepnimi na gosenicah. Bil sem na vulkanu Mutnovsky, še lani je dobil nov krater, mi smo se sprehajali po dnu kraterja.
Ne smeš zamuditi Doline gejzirjev, kjer je največja koncentracija gejzirjev, izvirov žvepla, blata vroče in mrzle vode na svetu. Do tam prideš samo s helikopšterjem po letu čez 2 uri niča.
Ne verjemi, da boš videl Evene, ker ti bodo agencije ponujale prevoz v Esso, to je njihovo glavno mesto. To je narod staroselcev. Ko vsa bila midva tam, je bil tam festival Evenov – niti enega ni bilo. Se pa našemijo za turiste.
Skratka če imaš vizo za Moskvo lahko letiš tja in si tam sam organiziraš bivanje. Agencijo pa potrebuješ za gibanje tam, to ni dvoma. nikamor ne moreš sam. Oni so na tejmstopnji, da meni niso znali prodati sobe v hotelu, kjer so imeli prostor. Jaz pa nisem prišel z agencijo. Ne pojdi raftat po Bistraji, dolgočasno in brez veze.
Nič ni. Loviš losose (cel kup jih je) in jih a4 dni ješ. to je vse.
Predvsem ne nasedi agencijam da ti bodo od tu prodajale narejene itinerarje in ti ti organizirale. Čisti nateg.
Za info vprašaaj
lp
bv
Forum je zaprt za komentiranje.