Najdi forum

Dragi starši, imate mogoče kakšne izkušnje z dopustovanjem v hotelu Punta na Malem Lošinju ( hotelska soba ali apartma ). Kako se vam je zdelo, prostor, hrana, so plaže primerne za otroke do 3 let. Hvala za vsakršno informacijo.

Hotel Punta je v Velem Lošinju, v Malem so Helios, Vespera, Aurora…

Punta 1 (stari hotel) je tik ob morju, praktično iz sobe stopiš na obalo. Obala je betonirana, dokaj lepo urejena, čeprav marsikaj še manjka… Voda je zelo čista. Za triletnega otroka plaža mogoče res ni najbolj primerna, zato pa ima Punta tudi bazene, namenjene gostom. Tudi bazenček z nizko vodico je tam, vse je zelo čisto in lepo vzdrževano. Lahko pa se sprehodite skozi Veli Lošinj (ki je sicer majhen, miren kraj) čez hrib do zaliva Rovenska; tam je plaža iz okroglih kamenčkov, kamor vozijo malčke. Plažo ščiti ogromen valobran, tako da je morje mirno tudi če so zunaj veliki valovi. Je pa precej natlačena, ker tja hodijo otroci, ki so v koloniji (Veli Lošinj je klimatsko zdravilišče). Ob plaži je manjše gostišče s hitro hrano (hamburgerji, solate, pomfri, palačinke).

v Punti je hrana zelo v redu – no vsaj bila je, ko sem bila nazadnje tam (pred kakimi štirimi leti). Vse je samopostrežno – vzameš kolikor in kar hočeš.

upam, da sem ti kaj pomagala. Če te še kaj zanima, vprašaj!

LP

A se morda spomniš kakšne so bile kaj cene?

Misliš cene aranžmaja ali cene na Lošinju na splošno?

Glede prvega lahko povem, da je ta hotel med cenejšimi, vsaj po katalogih sodeč. Seveda to velja za Punto I, ki je starejša in so cene malo nižje. Sobe so skromnejše, hrana pa je zelo dobra. Punta II je novejša in precej dražja, čeprav, vsaj pri hrani, ni bistvene razlike.

Cene na otoku samem so pa dokaj visoke. Sadje, zelenjava – precej drago v primerjavi s Slovenijo. Sladoled – isto kot pri nas. Pivo je bilo lani 12 -14 kn/0,5 l.
Hrana – podobne cene kot pri nas, če le kupuješ njihovo, torej hrvaško robo. Izogibaj pa se uvoženim – torej tudi slovenskim! – izdelkom, ker je vse precej dražje.

Je pa otok sam zelo lep, klima je blaga, primerna za ljudi z dihalnimi problemi (ali kožnimi). Zvečer se malo shladi, tako da se da spati (razen mogoče sredi avgusta, ko je najbolj vroče).

Upam, da sem ti kaj pomagala!

LP

Hvala za informacije.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close