Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kam (vse) bi šli, če bi imeli 2000 EUR in neomejeno časa

Kam (vse) bi šli, če bi imeli 2000 EUR in neomejeno časa

Znesek je takšen, da lahko greš skoraj kamorkoli za mesec, dva, nekje tudi več. Kaj pa če bi rad še več? Naj kar grem in se poskusim znajti sproti (poiskat kakšno delo) ali še počakat in zaslužit še kakšen SIT/EUR pri nas?

Druga varianta se mi ne dopade preveč, ker prestavi zadevo, prva pa je tudi precej negotova…

Torej prosim za ideje kako s čim manj denarja dobiti čim več.

Aja, mislim na bolj popotniško varianto brez luksuza.

V Aziji se za ta denar lahko klatiš celo leto, le avionov se moraš čim bolj izogibati. Ena taka maloavionska tura bi bila Turčija, Iran, Pakistan, po Karakorumski cesti na Kitajsko, po celi Kitajski do Vietnama, Vietnam, Laos, Tajska, Malezija, z ladjo iz Singapura v Indonezijo, potem pa počasi nazaj do Bangkoka, kjer se da dobiti poceni avionska karta do Indije ali Nepala (kopna varianta čez Burmo je, vsaj kakor jaz vem, zaprta). V Indiji in Nepalu hitro mine nekaj mesecev, potem pa, ko kupček denarja skoraj skopni, te čaka še pot nazaj skozi Pakistan, Iran in Turčijo. Vse to sem jaz v večih etapah že prepotoval. Povprečni stroški so se gibali od 6Eurov na dan v Pakistanu in Indiji do 12Eurov v Maleziji in Singapuru. Ostale dežele so nekje vmes. V to so vključeni vsi prevozi razen avionskih, hrana in prenočišča. Seveda se da tudi ceneje, še posebej če imaš neomejeno časa. Možne so seveda razne podvariante npr. čez Rusijo in srednjeazijske dežele, pa mogoče iz Indonezije skok v Avstralijo, če bi želel tam kaj zaslužiti. Možnosti je precej, kupček denarja ni majhen, še bolj zavidanja vredno pa je to, da imaš neomejeno časa. Izkoristi ga!!!
Prijetno potovanje! Kemo

KEMO, polepšal si mi dan! Kar si napisal se mi zelo dopade, še posebej to, da kupček denarja ni majhen. 🙂 Kar pomeni, da lahko začnem s spripravami in mi ni potrebno več razmišljati, če imam dosti denarja.
Te lahko tudi po mailu pognjavim še za dodatne informacije?

Simon

Seveda! Vedno mi je prijetno kramljati s popotniki.
Kemo

S takšno vsoto lahko raziskuješ Indijo 6 mesecev. Jaz bi jo udaril “over land”: Turčija, Iran, Pakistan v Indijo. Tam bi ostal nekaj mesecev saj je Indija podkontinent in tako velika in zanimiva, da je nikoli ne boš videl in doživel cele! Vrnill bi se Aeroflotom: Delhi – Moskva – Ljubljana (cca 400 USD). Seveda pa moraš imeti nekaj popotniške kondicije in skromnosti. Zelo se mi dopade izjava – potovati je velikokrat težko, a spominjati se, je vedno lepo! (Blaž Ogorevc – Melanholika tropika).
Nomad

Najprej sem hotel na pot že marca (tudi avto sem praktično že prodal) pa je prišlo nekaj vmes. /toliko o neomejenem času :(/ Tako, da zdaj planiram odhod konec junija/začetek julija. Zaradi poletne vročine se ne nameravam pognati takoj na jug. Začel bom najverjetneje proti Moskvi (tam imam znance).
Zanima me pa naslednje:
Jo naj iz Moskve ‘vrežem’ kar s transibirsko proti Kitajski ali ima kdo kakšen boljši predlog – podvarianta srednjeazijske države. 🙂
Do (npr.) Tajske se ne mudi pred novembrom.

Simon

indija, poceni, zelo poceni, dobre povezave, hudo dobra pokrajina, ljudlje in kultura… glede na to da imas neomejano casa.. si najames hisico ob obali za 10.000 sit za 6 mescv in te briga…
lp

damjan

al pa prit v south east asio smle v kambodio..

To je 10.000 SIT na mesec ali za 10.000 za 6 mesecev?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close