Malinska – otok Krk
Na Malinski ni nobenih peščenih plaž (vsaj jaz še jih nisem videla), pa dopustujemo v bližini Malinske cca 10 let. Bolje je, da vzamete apartma ne ravno v mestu Malinska, temveč malo naokrog.
Krk je na splošno zelo zelen otok, mi ga vedno prevozimo podolgem in počez, in vsako leto odkrijemo kaj novega (nov zalivček), ne se na Krku zanašat na to, da boste dobili aparma blizu morja in boste na plaži sami.
Peščena plaža, ki jo omenjate, je v zalivčku Sv. Marak in je res krasna, samo je vsako leto na njej več ljudi.
Mi hodimo v malinsko že dve leti in smo zelo zadovoljni.Oziroma hodimo malo izven Malinske to je naselje Porat.Hodimo v apartma,kjer je 50m do morja.Vendar je ta plažica takšna majhna in malo kamnita.Vendar pa , ko smo na dopustu,Krk prevozimo po dolgem in počes.Nova Baška je res lepa, vendar samo če greš tako na izlet kakor gremo mi,ker ni nobene sence,kar pa ni dobro za majhne otroke.
V Malinski je turistična agencija Apolinar,kjer so zelo prijazni in ti ustrežejo tvojim željam.Obrni se direktno na njih in boš dobila vse informacije.Upam, da boste z dopustom zadovoljni?
V Malinski prevladuje bolj kamnita in skalnata plaža, peščena je mislim, da samo v enem delu,pa še to je bolj malo. Malinska je zelo lepa, sploh zaradi ogromno dreves, senca sega skoraj čisto v morje, ogromno je sprehajalnih poti – Rajska cesta je sploh super, saj se vije več km ob morju v senci in je primerna za tek, sprehode in tudi kolesarjenje (paziti je treba samo na kakšno korenino drevesa). V glavnem super. Tam je lepo v vsakem letnem času. Uživali smo tam spomladi, poleti in jeseni (samo pozimi še nisem bila tam).
Na Krku priporočam še Njivice, Punat, Baško (tam je bolj malo sence, piha pa tudi veter, ker je bolj na odprtem). Baška je za nas prišla v poštev za kakšne popoldanske izlete in kopanje.
Forum je zaprt za komentiranje.