Vojna v Iraku – protest
Na teh straneh se oglašamo v večini popotniki in prav gotovo tej zvrsti svetovnih potepuhov ne more in ne sme biti vseeno kaj se v svetu dogaja! Vsaka vojna nam zožuje prostor za naša potovanja. Vojna v Iraku nam bo za dolgo onemogočila obisk Srednjega vzhoda, ki je pravi biser vzoda. Vendar ne samo zaradi tega – načelno moramo biti proti vsaki vojni in agresiji, saj ta prinese razdejanje in smrt. Vrednost življenja pa je večja od vsake ideje, vere in nafte. Kaj ve kauboj, da je v času evropskega svinčenega srednjega veka, ko so pozabili risati celo perspektivo, v tem delu sveta cvetela veličastna kultura. Ne samo takrat, še tisočletja prej! Ameriška zgodovina pa je stara 200 let! V času, ko se govori o spopadu civilizacij in islama ter krščanstva, bo ta vojna poglobila prepad med bogatim severom in revnim jugom in destabilizirala regijo – če ne cel svet!
Se strinjate, da nam ne sme biti vseeno in da se mora slišati tudi naš glas!?
Nomad
P.s.
Si predstavljate, da na Benetke pade bomba in jih zravna z zemljo! Dobri vojak Švejk je preko frontne črte krčal Rusom:”Budale nehajte streljat, tu so vendar ljudje!”
Mislim, da je še “večnemu optimistu” jasno, da je vojna v Iraku le še vprašanje časa, pa če gremo vsi dol za ščit – boli Busha! Tudi vsi ti protesti, ki so napovedani te dni, na njega po mojem mnenju ne bodo vplivali. Gre pa se za to, da predstavniki vlad(predvsem naše!!!) vidijo, da navaden folk ni za vojno in da delujejo v nasprotju z interesi svojega naroda. Predvsem našemu “velecenjenemu” zunanjemu ministru bi se moralo dat jasno vedet, da je tokrat šel občutno predaleč (čeprav je naivno mislit, da deluje in ukrepa sam).
Separe aude – drznite si misliti!!!
Lp,
K.
Pozdravljeni,
Tudi jaz sem kot skoraj vsi proti vojni. Vsem pa pošiljam v pogled odgovor enega marinca ameriške vojske, sicer o povsem drugi stari. Mislim, sa si lahko sami ustvarite mnenje, kako izobraženi so nekateri ameriški marinci. Za lažje razumevanje tistim, ki se ne spoznajo na vojaške pojme bazooka je protitankovska puška. Če pa kdo ve kaj pomeni kratica SOB, bi bil zelo vesel.
Veliko “žalostne” zabave ob branju vam želim. Le odprite spletno stran:
http://www.greenland.com/forum/expeditions/187.html
Lep pozdrav,
Damjan
kako je z bushem je jasno.kako je z sadamom še bolj.to da bo vojna v iraku ni dvoma.lahko sem sicer proti, a spremenilo se ne bo nič.tudi če sem za.
sicer pa je ” živi ščit ” v iraku predvsem posel.slovenci računajo od 30000 do 50000 sit za javljanje.
pa razumi za kaj se gre !
ni pa dvoma, da je demokracija v iraku na psu.ali še nižje.
tudi to drži, da kjer so američani dobili vojno tam je še vedno bilo bolje.predvsem ljudje niso lačni.pluvat proti ameriki je lahko.proti iraku pa še težje.
pa brez zanere
lp lord
Ja, Lord, iraška demokracija je na psu.
Zahodna (ne bom rekel samo ameriška) je pa v razcvetu. Saj tako ne bo pomagalo, če izražamo svoje mnenje proti vojni (kakršni koli in kjer koli). Tudi, če je večinsko mnenje tako, vojna bo, kajne. To je bistvo zahodne demokracije, ki ji niti pod razno ne smemo reči diktatura. Naj živi demokracija denarja in orožja! Ljudje smo pa tako ali tako nadomestljivi…
Me prav zanima, kaj je tam, kjer so Američani zmagali, boljše. A so to McDonaldsi in potrošništvo, ali so to vojaška oporišča in marinci v deželi, ali je to mogoče večje onesnaževanje okolja, ali pa ameriška “kultura” namesto prvotne avtohtone kulture tiste dežele… Predvsem me pa zanima, kje so pravzaprav sploh dobili vojno(razen v Nemčiji maja 1945, pa še tam ne sami).
Forum je zaprt za komentiranje.