Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice EKVADOR IN GALAPAGOS

EKVADOR IN GALAPAGOS

Zanima me kaksna izkusnja popotnika, ki je bil v Ekvadorju, mogoce se na Galapagosu (tudi cenovno za cca. 3 tedne).
Planirava potovanje (porocno!!!) v aprilu ali maju.

hvala in lep pozdrav, EJA

Nekaj sem ti napisala ze na prejsnji post. Ce te se kaj zanima, pisi!
Lea

lea, tudi mene kaj zanima kako je dol, a bi te lahko kako kontaktirala?
hvala

Ocitno je tema vroca, zato bom bistvene stvari napisala tukaj. Ce zelite potem se kaksen informacije, mi seveda lahko pisete tudi na mail.

Galapagos je vsekakor eno mojih najlepsih dozivetij. Nekaj je treba seveda pozornosti in srece pri izbiri agencije, s katero se odpravis tja. Vsekakor priporocam, da si v Quitu vzamete nekaj dni za pregled last minute variant. To zna zadevo nekoliko poceniti, oz. za isti denar potem dobis vec. Vsekakor glasujem za enotedensko varianto, saj je vsak dan kaj novega in se nikakor ne navelicas. Za nekaj manj kot 1000 US$ (pred stirimi leti) sem dobila varianto v turisticnem razredu (pbl. 12 potnikov), letalski prevoz Quito- Galapagos in nazaj ter vstopnina na Galapagos (100 US$). Tudi sama sem imela studentsko izkaznico, a mi ni prav nic pomagala. Pri najmanjsih colnih zna biti tezava s slabsim vodnikom in pocasnejso plovbo. Vecje, luksuzne ladje, pa v glavnem okupirajo starejsi turisti, ki imajo drugacne interese (predvsem manj potapljanja, kar pa je na Galalagosu bistveno). Seveda pa se je potrebno odlociti zadnji hip na mestu samem.

Kaj je najlepsega? Podvodnji svet, kjer so me popolnoma fascinirali morski levi (samice in mladici; samci so nevarni!), pa morski psi, zelve, raznobarvne ribice, pingvini. Na kopnem pa nesteto cudovitih ptic in legvanov, ki se prav nic ne bojijo ljudi.

Voda ni ravno najbolj topla. Treba je preveriti, kako je z vremenom. Februarja je bilo vreme lepo, voda pa je imela okrog 20-23 C. Priporocljiva je kaksna surfarska obleka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close