Najdi forum

korčula

Letošnji dopust bi radi preživeli v južni Dalmaciji – na Korčuli. Zanima me vaše mnenje, kakšno priporočilo o nastanitvi – za dve družini. Otroci so stari od 12 do 15 let.
Hvala in lep dan.
Mili

Moja mala družinica ima željo po istem cilju za letošnji dopust, kaj pa predlagate za družino s 3 leta starim otorokom.
Imate kakšne izkušnje in mi lahko rečete tu smo se imeli pa super in ti priporočam. -hotel ali apartma
Maja greva z možem na predogled s motorjem, saj do sedaj nismo imeli sreče z izbiro tako, da smo celo zamenjali apartma.

Na Korčuli smo bili pred 4 leti. Otroci takrat stari 6 in 10 let. V Ljubljani (Odisej) smo dva dni pred dopustom rezervirali apartma v Lumbardi (takrat Mala Glavica), cena zelo ugodna, začetek avgusta. Na pot smo šli en dan prej, prišli na Korčulo v petek zvečer in eno noč prespali v kampu. Izmene v apartmajih so ob sobotah (razen če so privat). To pa zato, ker smo bili obveščeni, da lahko čakaš trajekt tudi cel dan (vozi 3krat dnevno, iz Drvenika). En teden smo bili v tem apartmaju, za še en teden smo si kar dol zrihtali drugi apartma (še večji in cenejši). Domov smo šli zaradi trajekta raje v petek.
V Lumbardi je tudi peščena plaža, mi pa smo se raje kopali na produ. Voda kristalno čista, ljudje prijazni, Korčula je lepo mesto, prevozili smo cel otok, pa nam je bilo v Lumbardi še najbolj všeč. Pred 4 leti še ni bilo toliko ljudi, na “naši” prodnati plaži nas je bilo 4-5 družin, že naslednje leto so nam prijatelji povedali, da skoraj ni bilo kam dati brisače.
Počitnikovali smo že na različnih krajih Hrvaške. Le na Korčuli sem imela tisti pravi občutek, da cenijo Slovenca kot turista.
Lep dan….

Hvala za te informacije in lep dan. Mili

Mi smo se lani v sredi avgusta brez kakršnekoli najave odpeljali iz Istre, kjer je bilo slabo vreme na Korčulo (z šotorom v prtljažniku kot rezerva). Cilj nam je bila Vela Luka in sicer apartma blizu morja.
Ko pa smo prispeli tja, smo se oglasili v agenciji in so nam rekli, da je pri njih največja sezona in da so 100% zasedeni. Ampak v agenciji so nam obljubili, da bodo probali nekaj uredit (nekaj lepega za Slovence!) in smo se dogovorili, da se vrnemo čez 2 uri. Ker smo pričakovali, da ne bomo dobili nič primernega, smo si pogledali hotele – ampak smo so zelo skromno opremljeni (male sobe), niti nam niso dali popusta za 10 – letnega otroka.
Ko smo se pa vrnili do agencije, nas je že čakal lastnik nekega apartmaja in nas je sam odpeljal pogledat ta apartma. Malo skeptični smo ga šli pogledat, ampak je bil apartma super in 10 metrov od morja (plaža kamnita, ampak smo bili sami na njej). Vselili smo se lahko naslednji dan in smo eno noč prespali v šotoru v kampu.
Lastnik apartmaja je bil zelo prijazen (a ne vsiljiv), včasih nam je prinesel kake sveže ribe, jih tudi sam pripravil … skratka bili smo navdušeni, tako nad domačini, delavci v agenciji ….
Vsekakor vam priporočam apartmaje – pa malo se razglejte po internetu …

hvala in lep dan
mili

Pozdravljeni! Sama sem bila na Korčuli lani, sicer brez otrok (jih še nimam :)) in s fantom. Na Korčulo sva se odpravila kar tako, imela sva dopust, sva se pač usedla v avto in se odplejala za 14 dni na Korčulo. Vtisi so pa naslednji, ogromno je turistov, javne plaže so pred hoteli (pa še tem bi težko rekli javne, so za hotelske goste), če pa boste v apartmaju bodite pozorni na to, da bo hiša čisto ob plaži, v nasprotnem primeru se ne boste imeli kje kopati, saj so hiše (Korčula-Mlino) dobesedno na plaži, tiste, ki pa so nad cesto pa nimajo več svoje plaže. Plaža v Lumbardi (omenjena v prejšnjih postih) je pa polna ljudi, da človek nima kam odložiti svoje brisače. Midva sva bila v apartmaju, tako, da sva imela (dobesedno) svojo plažo. Gospodar si je uredil pomol, ima tudi čolniček, ki ga izposoja in je zelo prijazen. Hiša je novejša, oddaja pa tri apartmaje, dva za dve osebi, enega pa ima (vsaj zdi se mi tako) za 7 oseb. Če želite naslov, ga bom poiskala in ga posredovala. Ogromno apartmajev (tudi fotografij) iz Korčule pa najdete na http://www.adriatica.net.

p.s. Vele Luke ne bi priporočala, bila sem tam na izletu, pa mi ni bilo samo mesto nič kaj všeč, pa še do Korčule je ura vožnje.

Pozdravljena!
Hvala za informacije in se zelo priporočam za naslov.
Lep dan Mili

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close