Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice tablete – malarija

tablete – malarija

Živjo

ostalo mi je 8 tablet Lariama. Če jih kdo v kratkem potrebuje, naj se oglasi.

JAnez

Kolk je to dosti ali malo? Mi lahko poveš kako se jih sploh uporablja (preventiva ali kurativa)… jih nisem še nikoli rabla, tako da ne vem… Mogoče se kaj zmenimo. Lp.

8 tablet Lariam zadošča za 5 tednov potovanja. Prvo poješ en teden pred odhodom, zadnjo en teden po vrnitvi z malarijskega področja. Vmes jih ješ po eno na teden, redno na isti dan in ob isti uri.
Nekateri sicer zagovarjajo kurativo, to je udarna doza tablet, ko enkrat dobiš malarijo. Vendar osebno mislim, da jih je kljub vsem stranskim učinkom bolje jesti preventivno. Malarija ni tako nedolžna zadeva in če jo enkrat imaš, se je ne znebiš. Končno lahko s tabletami prenehaš, če se ne giblješ po malaričnem področju.
V vsakem primeru se posvetuj tudi z zdravnikom.

živjo Mateja

jest sm Lariam kupu na IVZ ( Inštitut za varovanje zdravja ) mislm , da je Trubarjeva ulica. Vito je že nekaj napisal, ostalo ti bom povedal jaz, zraven pa so tudi navodila . Če se odločiš , je moj tel 041 446 018.
Ker so mi ostale ti jih bom dal precej ceneje kot tam…..

Prvo tableto moras res vzeti 1 teden preden vstopis na malaricno podrocje, po zapustitvi le-tega pa moras jemati tablete se en mesec (se pravi 4) – zaradi dolgega razvoja samih Plasmodijev. Vsaj tko je blo lani ko sem jih se jaz jemala.

Če še kdo potrebuje Lariam, tudi jaz imam še 20 tablet, zaradi predšasne vrnitve domov, lahko se oglasi po netu, ali pokliče na 041 513 364, cena je za polovico manjsa od te na zzv.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close