Provansa
Je že kdo bil v Provansi? Tolikokrat sem se mudila na Azurni obali, da me je sedaj kar sram, da nisem zavila še tja. Je šel kdo z avtom? Kakšni so kaj stroški? Je kdo spal po kampih? Cene? Pa hostli? Tudi cene, prosim. Saj vem, da jih lahko najdem na internetu, vendar me zanimajo vaše izkušnje. Pa kakšna okvirna pot, če mi jo lahko prosim kdo predlaga. Čas potovanja bi bil kak teden do dva. Hvala.
Janja
Živjo!
Midva s koruznikom sva potovala preko Provanse in še čez dober del Španije z avtom. Sicer sva šla malo zgodaj in naju je med prvomajskimi prazniki v kampu zasnežilo, drugače pa je bilo O.K. Ker je bil najin cilj bolj Španija, sva si vzela bolj malo časa za Provanso, vseeno pa sva si ogledala Avignon, Orange, Nimes … pol pa čez Camarque do Agdeja … Spala sva večinoma v kampih, le enkrat v “penzionu” ker sva prepozno prišla v mesto, da bi našla kamp (v začetku maja je še precej zaprtih). Drugače pa so kampi (tako kot po celo Franciji) zelo lepo urejeni in niti niso bili predragi. Za zajtrk pa v vaško gostilno na Caffe au lette in croissont … nimaš lepšega.
Definitivno bova še odšla na potovanje po Provansi, samo bolj poleti ali v jeseni. Pa pokrajina Camarque se mi je bila tud fuuuuuuul všeč … Se splača!
pa pa
Tini
Tini, hvala. Hmmm, jaz sem imela malo v glavi april. Praviš, da zna biti tudi tako nizko sneg? A misliš, da bi bilo potem bolje junija? A meniš, da so kampi cenejši od hostlov? A se mogoče spomniš, koliko so bili kampi? Kako sta jedla? Sta imela gašperčka? Hrana se tam, kakor se spomnim iz NIce, splača kupovati v supermarketih. Verjetno je v Provansi enako (mislim, če imajo sploh kakšen supermarket)? … Skratka – a se ti da dati še kakšno informacijo?
Hvala.
Hojla!
Naju je konec aprila v kraju Veynes zjutraj zbudil sneg … čeprav so naokrog že cvetele jablane. Uau, to je bil surprise! Precej bolj se je ogrelo šele v kraju Agde, ki pa je komaj kakšno uro vožnje oddaljen od Španije (na južni strani seveda) … Spala sva v kampih v šotoru (kljub sneženju se je dalo zdržati). Če se prav spomnim, je bil kamp srednjega razreda (v Franciji so ti kampi že FUL urejeni: zelo spoobne kopalnice, neomejena topla voda, …) nekako 30 – 40 frankov na šotor (leta 2001 je bilo to ceneje kot kamp na slovenski obali). Za hostle pa žal ne vem. Hrana v tgovinah ni bila bistveno dražja kot pri nas, tako da če si navajen kampiranja in bolj “kavbojskega” načina ne bi smel biti problem. Predvsem pa se izogibaj McDonaldsom, ker so precej dragi. Supermarketov je kar nekaj na obrobjih večjih mest (ala BTC in Spar zadeve) – hrana: znosno poceni. Midva sva večino časa vozila po regionalnih cestah, ki so precej boljše kot v Sloveniji, avtoceste pa so drage ko žafran (pa še več vidiš, če se ne voziš po avtocesti).
Moj brat je bil isto leto v Provansi poleti … Sicer več turistov, ampak cvetoča polja sivke … pa nič snega … se splača razmisliti …
lp
Tini
Dobro jutro!
Ne, Cinqueterre si nisva ogledala, ker sva imela premalo časa. Tako da sva skozi Italijo res samo “peljala”. Sva pustila za drugič …
Imenov kampov žal ne vem. Midva sva jih našla tako, da sva se “malo naokrog peljala” in skoraj gotovo našla kakšen kamp. Ponavadi so že na cesti oznake, ki te pripeljejo do kakšnega kampa. Je pa res, da je bilo kar nekaj kampov še zaprtih (ravno tako v Španiji), tako da sva že kar kmalu popoldan (npr. okrog 15ih) začela počasi iskati kamp … No, ponavadi sva ga do večera vedno našla. V hostlih nisva spala. Sva pa na poti nazaj enkrat prespala v apartmajčku (sva si privoščila …) in zdi se mi, da je bila cena najema za eno noč, z zajtrkom 120 frankov (kamp cca. 30 – 40).
Drugače pa mislim, da je Provansa tako zelo turistična, da se sploh ne rabiš preveč komplicirati …
Tini
Sam sem bil z družino pred dvemi leti v Provansi. Kampirali smo v Arlesu odkoder smo hodili na enodnevne izlete v Avignon , Les baux , Nimes , Stes Maries de-la-mer , Orange , Punt du gard . Kampirali smo v agustu tako da je bilo kar toplo.Zaradi bližine teh krajev ti ne bi priporočal da preveč menjaš kampe . Cene pa so primerljive s slovenskimi ( razen lokalov ) Če te zanima še kaj piši.
Tini in Tomo, obema najlepša hvala za začetne informacije. Aja, to pomeni, da bom še spraševala. 🙂 Do sedaj sem si že kar nekaj zabeležila in prebrala kako knjigo, zdaj pa čakam, da se skupaj vsedemo še z ostalimi udeleženci in jim predočim vse podatke, pa da vržemo kaj na papir, potem pridejo pa še kaka konkretnejša vprašanja. Upam, da bosta za stvar.
Hvala.
Janja
P.S.: Uh, pa še to. A bi bilo zelo grozno, če bi odpotovali aprila? Mislim, zelo mraz? Če seveda slučajno vesta..
Forum je zaprt za komentiranje.