Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Grčija z 1-letnikom

Grčija z 1-letnikom

Letos bi šli radi na dopust v Grčijo. Radi bi šli pred sezono, junija, pa se bojim, da je morje takrat še premrzlo?
Ali mi lahko svetujete kakšen poseben otok in nastanitev za počitnikovanje z enoletnikom?
Hvala, L.

Mi hodimo že več let na otok Naxos.Gremo z avtom na ladjo v Trstu do Patrasa, potem do Aten in od tam s trajektom na Naxos. Sama pot traja 2,5 dni. Mi sicer hodimo v camp, na samem otoku pa ni težko dobiti apartmaja ali sobe. Cene so meseca junija še posebej ugodne. Voda ima okoli 23 stopinj odvisno kje se kopaš.Na otoku imaš na kilometre peščenih palž, kjer si skoraj sam na plaži.
Mi smo šli ko je imela hčerka 22 mesecev, na otoku imaš tudi bolnico in zdravnike tako, da zaradi tega sploh ni problem.

Koliko pa pride ladja do Aten?

Ladja pelje do Patrasa to je 200 km od Aten.

Trst- Patras-Trst – avto(karavan)+2osebi+otrok je približno 75.000,00 SIT
Mi ne vzamemo kabine ampak spimo v salonu kjer so avio sedeži.
otroci do 4 leta ne plačajo vozovnice.
Pirej (Atene)-Naxos v eno smer 150 EUR.

Uroš, hvala, ker si me spomnil tudi na to možnost. Sama sem imela namreč v mislih potovanje z letalom. Pred parimi leti pa sva šla z možem (tedaj še fantom) že z ladjo v Grčijo iz Trsta. Potem pa sva potovala po otokih Paros, Naxos, Ios, Santorini. Nepozabno, bi bilo za ponoviti. Ampak najprej bo moral naš pikec še malo zrasti… Tako, da se še spominjam, kako lep je Naxos in kako lepe so plaže…
Kaj pa otok Samos? Prijatelja sta mi priporočila ta otok kot da je zelo primeren za dopust z majhnim otrokom. Kaj pravite tisti, ki ste že bili tam?
LP

Na Samosu sicer še nisem bila (še čaka na vrsto, he he) za dopust v juniju s tako majhnim otročkom ti pa odsvetujem Kreto. Ko smo pred 4 leti bili tam zadnji teden junija je – ampak res ne nakladam – voda imela 29 stopinj zrak pa 42. Bil je pravi vročinski udar in smo dobesedno crkavali od vročine. Lani je bil Lesbos temperaturno prav ugoden (26, 27 C), le voda je še precej hladna (tinca se ni kopala spljoh). Samos pa je prvi sosed Lesbosa.
Morda bi ti svetovala Zakyntos, ki je tudi bliže (pod Kefalonijo), če bi hoteli it z ladjo, letijo pa direktno tudi naše agencije. Ne prevelik, zelo lep, s 6kilometrsko peščeno plažo. Na Zakyntosu je tudi tisti slavni zaliv zbelim peskom in ladijsko razbitino, ki se ga pozna z razglednic. Tudi piha ne toliko kot po ostalih otokih. Edino toliko preverite pri agenciji, da bo vaš hotel oz app. stran od glavne ulice v Laganasu, kjer angleška mularija žura celo noč. Vendar jih v juniju še ni toliko. Nam je bilo zelo všeč.

lp tinca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close