Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Jordanija – izkušnje

Jordanija – izkušnje

Naslednje leto me za tri tedne zanima Jordanija (konec julija začetek avgusta). Ima kdo izkušnje s to državo? Kakšno je v tem času vreme? Najraje bi potoval okrog z rent-a-carom. Je to drago?

Hvala za nasvete.

Oj!

Sem bil v Jordaniji, ker sem bolj popotnik žel ne vem kako je z renta cari, amapak precej enostavno je potovat tudi brez avta! Julija bo tam svinjsko vroče, kar te bo precej motilo pri ogledih glavnih znamenitosti kot so Petra, WadiRum ….
Moram pa rečt da je Petra resnično fantastična, prav tako je bil prečudovit safari po puščavi, vendar sem imel tudi sam precej problemov s soncem in opeklinami…

LP, Mihe

Hvala za odgovor. Do sedaj so mi prav zaradi vrocine ze odsvetovali obisk Jordanije v tem casu. Problem pri meni je, da imam dopust ravno konec julija in zacetek avgusta. Arabske drzave tako lahko crtam. Mogoce bo kaj z Afriko, ampak tja so letalske karte ze precej drage. Sam sem pripravljen dati max. 150.000 SIT (brez taks).

DRAVO
ČE BI ŠEL V JORDANIJO, APRILA ALI MAJA MI ODGOVORI.
LEP POZDRAV GORAZD

Z možem nameravava v Jordanijo nekje za prvomajske praznike. Ker sva že ogromno prepotovala, naju v tem trenutku zanima samo kako je z varnostjo in seveda ali neradi izdajajo vize za ženske. lani, ko sva imela namen odpotovati v Oman je pač jaz nisem dobila, ker nisva s fantom še bila poročena.

B&B

midva sva lani šla v iran. na ambasadi so naju vprašali, ali sva poročena in z odgovorom da sva so se zadovoljili, čeprav imava različne priimke in različna stalna bivališča, pa tudi začasna… mogočevama je to prava pot

lp

bv

Jaz sem s kolegom potoval po Jordaniji isti cas -konec julija in zacetek avgust. res je peklensko vroce ta cas, a se cist lepo da prezivet ce ne delas prevec aktivnega cez dan. (Midva sva kolesarila in bilo je cist OK).

Z Renta Car ne vem kako je, a ljudje so tako prijazni in vem da s stopanjem sploh nimas problemov. Sploh ti ni potrebno iztegniti prsta,pa se ljudje ustavijo in te vprasajo ce ti lahko pomagajo.

Petro seveda moras videti!

Preden sem obiskal Laos so bili to najbolj prijazni ljudje,kar sem jih do tedaj srecal.

lp in lepo potovanje
ur;)s

sam sem potoval z kombijem od slo gr-tur-syr do aqabbe brez prolblemov le karnet moras imeti (amzs). rent a car je itak medarodna cena tako ko filmi za fotoaparat in podobne nepogresljive stvari.
je pa mozno in takrat imas zelene tablice tako da vsi vedo da si turist v najetem avtu kar je mogoce .. ne vem.. dobra vaba za touts in policaje z kaznimi kar si kao prekoracil hitrost.. za vse cene se pogajas 60% dol min.

aqabba ni nic posebnega veliko pristanisce z zasutimi koralnimi grebeni ker so ob obali zgradili cesto proti saudski arabiji. in obleceni arabci ki se namakajo in ne zanjo plavati (zgleda da so se vsi ucili plavati v mrtvem morju). petra je fascinantna 100 na uro, pojdi 500m naprej od vhoda kjer ti zaracunajo mastno (50JD trt je blo to 50dem) kjer so neke jame blizu ceste od tam se malo naprej in se kar spusti v dolino for free po oslickovih in domacinskih potkah prides tja..
wadi rum je tut hud.. mrtvo morje pa sploh.. pazi da bos meu sladko vodo za sprt k to seka..

lp

damjanc

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close