niger
V Nigru sva z možem bila december2000, januar2001. To je seveda v zimskem casu in kljub temu je bilo zelo vroce, ceprav ponoci temperatura precej pade se posebno v puščavi. takrat sva srečala nekega angleža, ki je potovel z jeepom točno tako kot nameravata vidva. Pazita na meje, ker so tega fanta namreč nigerske oblasti zajele v Bilbi brez vizuma in ga seveda odpeljale na policijo več kot 1000km oddaljen Niame. Drugače je Niger zelo neturističen in kar težek za potovanje, če nimaš lastnega prevoza. Imajo samo eno asvaltirano cesto in to je od Agadesa na severu do Niameja (glavno mesto). Nekoč so po tej poti prevažali uran in zato jo je zahodni svet tudi asvaltiral. Zelo prav pride francoščina, ker angleško ne govori prav nobeden. Zanimiv je seveda Agades, ki je tudi center za Tuarege. Splača se odpeljat tudi v puščavo, kjer lahko spoznata kako ta puščavski narod živi. Drugače je pa vse zelo drago, kot večina Afrike na žalost!!!!!
Veliko sreče
B&B
hvala za sporočilo. imata mogoče kake podrobnejše informacije? seveda sva nekaj osnovnih zadev o tem že prebrala in pregledala, lonely je bolj boren glede teh držav, kki niso ravno tajska, evropa, zda,…
predvsem naju zanima prevoznost posameznih cest in podobno. v indiji sva imela zemljevide, kjer je bila interkontinentalna cesta v naravi kolovoz in podobno, zato se malo biojiva, da bo tu še huje…
hvala in lp
bv
Cesta Agades-Niame o kateri sem ti pisala vceraj je asvaltirana vendar z ogromno check pointi. Tuaregi in Hausa (to so večinski prebivalci države Niger) se res ne morejo prav preveč. Zato kontrolirajo fluktuacijo S-J! Vem da se je na teh točkah neki plačalo, ker pa sva midva potovala z njihovimi lokalnimi na pol kombiji ne vem kaj so se menili šoferji, da so nas spustili mimo. Lonely P. sicer opozarja da je severni del precej nevaren in da moraš hoditi naokoli s konvojem. Midva sva morda imela srečo, ker se nama ni zgodilo prav nič in kovoja niti videla nisva. Šla sva celo za 5 dni v puščavo. Nekje leto dni preden sva midva odšla tja so Hausa sestrelili letalo na katerem je potoval Tuareški voditelj, ki se je pogajal z oblastmi za večje pravice svojih nomadov.
Povedat bi bilo ogromno in zato mislim, da ti ne bom mogla prav vsega napisati sem notri. predlagam, da se javita na moj e-mail barbaratin@hotmail.com
B&B
Forum je zaprt za komentiranje.