izlet v furlanijo za 2.90 evra
mestem ko zapravljate denar v evropskih prestolnicah, južni ameriki in jugo vzhodni aziji sem si privoščil skok čez mejo v furlanijo.do koprive in nazaj.nebene vsiljivosti, ljudje prijazni.čas tam teče počasneje.
ali ste mogoče vedeli da je samo v videmski / udine / pokrajini kar nekaj gradov in prečudovitih gričev ? kot naprimer krminski vrh
http://users.volja.net/murphylaw/kopriva.html
http://users.volja.net/murphylaw/krmin.html
http://users.volja.net/murphylaw/panorama.html
iz mose je prekrasen pogled na enega višjih vrhov zahodnih julijcev jof di bor in kanin.od koprive do mosse se sprehajamo skozi vinogradniške griče in hrastove gozdove.prečkamo potok.gremo čez krmišče kjer preplašimo srne.uživamo v miru in lepoti pokrajine.
lahko kaj takega doživimo v londonu !
ko smo že pri londonu – v londonu stane ” english tea enak kot v ločniku vsaj 3 evre in več.v ločniku 1.05 evra.
isti čaj !
lp lord
Ja, Lord, vsak berač svojo malho hvali. Zakaj si pa tistega čaja kar doma ne skuhaš in ga v termovki na sprehod neseš? Bi bil še cenejši.
Zgleda, da si prepričan, da ljudje potujejo samo zaradi in na osnovi denarja. A si že kdaj pomislil, da gre nekdo nekam enostavno zato, ker ga tam nekaj zanima? Eden je bolj naravoslovno usmerjen in bo hodil v naravo, drugi je umetnik in ga zanimajo galerije, koncerti, tretji uživa na tržnicah, nekoga zanima arhitektura… Zakaj bi se Londonu izogibal samo zato ker je drag?
Po tvojem pisanju sklepam, da si zagovornik teorije “povsod je lepo – doma je najlepše”. Sam se s tem nikakor ne strinjam. Res grem skoraj vsak konec tedna kam v bližnjo okolico, kadar je možno pa udarim tudi kakšno “resnejše” potovanje. Poskusi, boš videl, da so po svetu tudi lepši kraji. Smo pač samo en droben delček tega velikega sveta in marsikje je tudi lepše. Ti lahko zagotovim iz lastnih izkušenj, da sem videl tudi lepše in zanimivejše kraje, kot jih imamo doma. Tako naravo kot mesta in ljudi. Saj se potem res vrneš domov, ker te tukaj čaka dom, družina, prijatelji, služba,… Ampak malo pogledati čez planke nikomur ne škodi. Tako hitro ugotoviš, da nismo središče sveta in da je življenje lahko tudi bistveno drugačno od našega.
Srečno pot ti želim, Lord
če ste dobro prebrali, sem nekaj dni nazaj objavil sporočilo ” wales england jeseni 2003 ” .zakaj ne grem prej?ker moram prej kaj prišparati.nekaj let sem delal v glavnem za računalnik in dopust doma.sedaj imam vso računalniško opremo z digitalcem.
odločil sem se pač raziskati furlanijo.ker tako in tako pišem ” alternativni vandrovski vodič ” je furlanija zelo zanimivo območje.kar nekaj gradov je tam, obširni hrastovi gozdovi in vinogradniški griči, in seveda krminski vrh.
kar se pa čaja tiče res je da nimam termovke.rad bi kakšno bolj kvalitetno in ne predrago.katere znamke in kje svetuješ.gio style je v redu, toda ne zdrži dolgo.ne bi rad da mi polije digitalca.
nadalje me zanima, kje se da digitalca zavorovat / pri kateri zavarovalnici /
in se strinjam z tabo – da ne potujemo zaradi denarja.da so lepši kraji čez planke?kaj pa jaz vem.london že ni nič posebnega.kar je v londonu je tudi v trstu.wales, bretanija in galicija – to je že vredno obiska.
sem med tistimi popotniki, ki samo za špas ne potujejo!ne bom rekel, da so potovanja zame posel, a napišem reportaže za vsaj pomembnejša vandranja in fotografsko dokumentiram.
žuriram nenazadnje lahko tudi na družinskih feštah ki jih ne manjka.
imaš spletno stran?
lp lord
Ja, res je Lord, vsaka stvar nekaj stane. Če ne gre drugače pa daš culo na ramo in jo peš mahneš….
A mi ne verjameš, da so čez planke res tudi lepši kraji? Saj nisem imel ravno Londona v mislih. Toda, če koga kaj zanima v Londonu, bo pač šel tja. Pa tudi če je v Spodnjem Dupleku vse nekajkrat cenejše. Si mogoče že bil pri Tibetancih ali pa pri Tarahumarah v Mehiki ali mogoče pri plemenu Dani na Novi Gvineji? Pojdi iz Evrope in obišči prave ljudi. Boš videl, da je tam lahko tudi lepše kot doma.
Glede termovke ti pa res ne morem nič svetovati. Ta forum ni namenjen EPP. Zelo trpežna je tudi navadna plastenka od kakšne peneče pijače za 2,90 evra, ki mora večji pritisk zdržati. Če jo v brisačo zaviješ, bo tudi nekaj minut toploto držala… V Kalkuti sem tako 24 ur obdržal led v litrski plastenki.
Forum je zaprt za komentiranje.