Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Koliko denarja s sabo?

Koliko denarja s sabo?

Se enkrat se obracam na vas, tokrat me zanima, koliko denarja (Ameriski $) bi potreboval en clovek, da normalno prezivi 3-4 tedne v Indoneziji.
Kaj je to zame normalno? To, da se ne odpovedujes hrani ter zanimivih oglednih tock, da spis v dokaj normalni sobi in si vcasih privoscis tudi kaksno posebnost, ki je mogoce nekoliko drazja…..

Vem, da je to siroko vprasanje, ampak bi vseeno rada vedela priblizen znesek, ki ga potrebujem za potovanje po Indoneziji (ali pa koliko ste vi porabili). Lahko tudi priblizen znesek dnevno (hrana, pijaca, prenocisce, avtobusni prevoz)…no, saj veste, kaj me zanima!

Lep pozdravcek vsem!

100 USD na teden je več kot dovolj!
To pomeni okoli 15 USD na dan. Jaz za prenočišče nikoli nisem plačal več kot 4 USD. Če se prehranjuješ v enostavnih restavracijah, te topel obrok stane med 2 in 3 USD s pijačo vred. Prevozi so pa prav tako smešno poceni.
Priporočam ti, da vzameš 500 USD (torej, da imaš kakšnega stotaka za rezervo).
Vzemi nove bankovce (tiste z velikimi glavami) in po možnosti stotake ali vsaj petdesetake. Bankovcev po 1, 2 in 5 USD namreč ponavadi sploh ne sprejemajo, za 10 in 20 dolarske bankovce pa dobiš slabši menjalni tečaj kot za 50 ali 100 dolarske!
UŽIVAJ NA POTOVANJU!
Lep pozadrav!
Pepson

Pepson, hvala lepa!

Čau

V Indoneziji je res vse zelo poceni, malo več denarja boš rabila le, če boš obiskala “rehabilitacijski center za orangutane” na Borneu ali Sumatri ali pa če greš na daljši trekinng – pa še to je odvisno od pogajalskih sposobnosti

Tako kot je rekel Pepson, imej čim novejše in čim večje bankovce, po možnosti še neprepognjene.
Ne vem sicer kam v Indonezijo potuješ, toda če greš na bolj oddaljene konce (Sulavesi, Sumatra, Borneo, Flores, Sumba, Timor, Maluki, Zahodna Papua,…) menjaj že na Baliju ali Javi. Na oddaljenih otokih in v odročnih krajih je menjava veliko slabša, kjer je sploh možna. Najboljša menjava je v turističnih krajih (Yogyakarta, Bali,…)

Nisem se pripravila natancnejsega plana potovanja, vem le, da se bom vec ali manj izogibala velikim turisticnim krajem…..
Si pa dal zelo dober nasvet glede menjave in bom na to pozorna!

Thanx….res ste od sile!!!

Vito, ali imas mogoce izkusnje tudi s potovalnimi ceki? Kaj je boljse?

Thanx again!

Tudi jaz se odpravljam v mesecu aprilu v Indonezijo. Prijateljica ki je tam bila predlani, je rekla da je 200k (skupaj s karto) dovolj za potovanje po Javi do Balija. Na tako pot se tudi sam odpravljam.

Imel sem samo gotovino, je bolj prakticno. Ce se prav spomnim, je bila tudi menjava za spoznanje ugodnejsa. Ceke lahko menjas samo v nekaterih bankah, gotovino pa v vseh menjalnicah. Edino zaradi varnosti bi bili ceki mogoce boljsi. V vsakem primeru bos pod obleko nosila pas z dokumenti (potni list, letalska karta,…) pa imas tudi dolarje lahko tam. Samo, ce se le da jih ne prepogibaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close