sicilija
Poleti sem prezivela dva tedna na Siciliji. Sama nimam negativnih izkusenj. Pocutila sem se varno. Kaj se splaca pogledati. Odvisno od tega koliko casa bos prezivela tam: Siracuso, Agrigento, Eolske otoke, Taormino, Etno (ce ne bruha),…Cene – z uvedno eura so postale podobne evropskim .Ce te kaj se zanima, kar vprasaj.
Jaz sem bila trikrat, vedno za prvomajske. Kar so našteli že gor se vse splača videti, Liparske otoke pa tudi. Predvsem Stromboli s Strombolikijem, otok Vulcano se splača videti ali bolje, povohati (smrdi nenavadno-po gnilih jajcih, ker je to pač vulkan, ki ni aktiven, iz njega pa izhaja precej žvepla. Vidiš kamne iz katerih se kadi itd. Precej koristne so na tem otoku tudi blatne kopeli, kožo imaš kot dohjenčkova ritka po taki kopeli). No, nad Sicilijo sem navdušena, prav tako nad prebivalci, ki so zelo prijazni. Morda čisto iz firbca, greš lahko pogledat tudi vas Corleone. Nič takega, lahko pa rečeš da si bila tam. V Giarre Riposto pa sem naletela na en bajen vrt limon, obdan z obzidjem, notri je bila kamnita bajta in štirna. zanimivo je bilo to, ker je bila ta oaza na smetišču, katerega so obkrožali bloki. No, ni ravno Siciljanska znamenitost, je ap eden od tistih dogodkov za vse življenje.
Tja smo šli z vlakom in je precej boljše doživetje, vendar z otrokom, bi tudi jaz premislila o bolj udobnem potovanju.
Priporočam tudi ogled filma Big blue, ker je gor kar nekaj posnetkov s Sicilije. Taormina je precej prikazana. (Ko smo bili v Taormini, so same od sebe skakale iz vode sardele. nabrali smo jih okoli 3kg.) No, to je nekaj vtisov iz Sicilije.
Forum je zaprt za komentiranje.