Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kaksen fotoaparat kupiti?

Kaksen fotoaparat kupiti?

Pozdravljeni!

Zanima me, kaksen fotoaparat mi lahko priporocate. Cez 2 meseca se odpravljam na Tajsko za en mesec in bi potrebovala dokaj dober fotoaparat, naj bi bil v srednje kakovostnem rangu, prav tako cenovno ugoden.
Imam ga moznost dobiti tudi iz Nemcije, pa me zanima ce je tam se vedno ceneje kot pri nas?

Hvala in lep pozdrav,
Urska

najbolš, da z nakupom mal počakaš, pa ga raj kupi na tajskem. zna bit do 30% cenej kot pr ns.

če ga boš rabla samo za na pot je najboljša varijanta, da si ga nekje sposodš.

če pa ga boš rabla še naprej se pa splača mal več plačat; bo vsaj za neki cajta.

najprej pa se morš seveda odločt al digitalnega al ne.

lp,
bašo

Zdravo Ursi!

Fotoaparat kupi v Nemčiji. Na Tajskem fotografska tehnika nikakor ni cenejša kot v Nemčiji.

Jaz bi ti na vsak način svetoval, da kupiš zrcalnorefleksno kamero.
Priporočam MINOLTA DYNAX 505 si SUPER ali CANON EOS 300.
Oba staneta med 250 in 300 EUR. (samo ohišje).
Zraven pa ti priporočam objektiv, idealen za popotniško fotografijo.
Npr. SIGMA ali TAMRON 28-200 mm (cena: Tamron okoli 300 EUR, Sigma malenkost cenejša).

Takšna oprema bi te torej stala okoli med 500 in 600 EUR (pa še davek dobiš povrnjen).

Lep pozdrav!

Moj dobronamerni nasvet:
naroci pri:
http://www.ny-camera.com
zrcalnorefleksni fotoaparat Pentax MZ-6 in objektiv Tokina 28-105 3,5-4,5.

Fotoaparat je kot nalasc za zenske.Se pravi extremno user-friendly.

Ce ne verjames, idi k Bosenicarju in ga vzami v roko, poizkusi se malo poigrati,in ga potem primerjaj z Minolto Dynax 5, Eos 300 ali Nikon F565.
Na zgornjem HP ga bos placala 260 EUR Netto z objektivom, ki je seveda cel metalni in ima in-focus. MWST dobis kar cek v pismu nazaj, ko potrdis orig. racun seveda.

Miran

ups, napaka….cena je 350 EUR netto.
lp
miran

Dragi miran, po tvojem pisanju sklepam, da manjka kakšna stopnja izobrazbe ali pa zgolj pomanjkanje ljubezni tvoje mame. Predlagam, da si se enkrat prebereš svojo izjavo ‘nalašč za ženske ali user friendly’ in pomisliš o tem kaj je napisano. Lahko bi se reklo žaljivo do žensk. Če tega ne vidiš potem ‘I rest my case’, ker ti itak ni pomoči! Pa hvala!

Za resno popotniško fotografijo priporočam Canona EOS, ki je dokazano kvaliteten in zelo trpežen (zelo pomemben faktor pri izbiri). Moj EOS 50E je brez problema preživel puščavski pesek, vlažen amazonski gozd, Himalajo… Seveda k takemu ohišju spadajo tudi originalni Canonovi objektivi, ki so resda malce dražji.
Če pa želiš fotografije, ki bodo le lep spomin na potovanje, kupi fotoaparat, ki ga lahko spraviš v žep, po možnosti digitalnega.
Prijetno potovanje! Kemo

jst bi definitvno izbral Canon EOS 300 – kupi novi model, mislim da nosi oznako EOS 300 V ali nekaj podobnega
lp

diplomatski odgovor v stilu dimsija rupsija

1. harvey norman – kupovati drugje je pregrešno
2. namen uporabe – amatersko – pol amatersko – profesinalno
3 . za koliko ?
4 . kaj ?
5. blagovna znamka – nikakor ne mustek ali jenoptik pri digitalcih in praktika pri klasiki
6. teža
7. ohišje
8. zakaj ne digitalca ?
9. zakaj ne klasike ?
10 odločitev je $ only / kvaliteta.

lp lord of wales
kdor mi prvi piše dobi gratis humoresko lord of wales – prva novelistična humoreska z isto zgodbo in istimi osebami od murnikovih ženinov gospodične koprnele dalje / 1921 / v sloveniji seveda. 105000 znakov.
http://users.volja.net/murphylaw

Sorry tole je malo off topic
ampak zanima me Miran kako si se na carini zmenu in na kakšen način si plačal aparat (karica, račun??… ) ?

lp
janez

Če ga še nisi kupila ti priporočam eno dobro nemško stran, kjer so zbrane ponudbe vseh spletnih ponudnikov razno raznih zadev. Boš videla kako različne cene enakih artiklov. Pošto pa lahko naročiš npr. na nemški naslov.

LP
hana

Dandanes je razmišljanje “klasičen ali digitalni” že odveč. Normalno, da digitalni! Pa sporoči nam kaj si kupila, če si že.

Še nekaj podobnega za Nemčijo in Avstrijo:
http://www.geizhals.at
Lahko pa kupiš tudi na nemškem ebayu. Jaz osebno se navdušujem nad Canonom Powershot s45. Je relativno majhen, 3xzoom, 4Mp, ima ogromno nastavitev (kar je za nekatere tudi preveč, vendar ima tudi avtomatske nastavitve) in menda dela zelo dobre slike. Samo cena mi zaenkrat ni všeč.

Slike s tem aparatom so enkratne. Sem ga testirala.

hana

spy cam.potem se lahko greš detektiva na potovanjih.za veb več kot v redu.
zate za 9000 sit
lordwales@volja.net

bil presenecen v Vietnamu, Kambodzi:

–95 % ruksakarjev je imelo se vedno analogne fotoaparate.
–neki Francoz je imel digitalca G3 z 256 spomina (za 8 dni)in klel, ker je zamudil nekaj dobrih kadrov zaradi zakasnitve aparata pri vklopu in prozenju aparata. Nocnih posnetkov sploh ni memoriral.

lp
miran

Zdaj je dobra dva meseca odkar imam S45. Dodobra sem ga že preizkusil in sem zelo zadovoljen. Upoštevaje majhnost in četrt kilce je odličen in hkrati nadvse praktičen aparat. Fotografije pri dobri svetlobi so odlične in razvite fotke do povečave A4 ne izdajajo porekla (beri: se ne ločijo od fotk posnetih s filmom). Pri slabi svetlobi se da marsikaj rešit s stojalcem in dolgim časom (šum je neznaten tudi pri zelo dolgih časih). V temi je fleš rešitev za do 5 m. Nakup zelo priporočam, ne bo ti žal. Poskusi ga dobit v tujini brez davka (moral bi te stati cca. 130 jurjev), no, pa še malo večjo CF kartico in rezervno baterijo rabiš. In torbico.
lp

Sicer to ni noben kriterij, ampak kot zanimivost naj povem, da sem se pred kratkim vrnil iz Mjanmara, kjer sem srečal veliko nahrbtniških popotnikov in približno dve tretjini jih je imelo digitalce. Od majhnih ultrapraktičnih ixusov do vrhunskih state-of-the-art EOSov 1DS. Start-up time pri digitalcih tipa Canon G-3 je cca. dve sekundi, če ga pač nosiš ugasnjenega. Lahko ga pa seveda imaš prižganega z ugasnjenim LCD dispejem in tako ni nobenega čakanja pred fotografiranjem. Ne vem kaj misliš s tem da je 256 M za 8 dni. S tako veliko kartico lahko shraniš cca 230 fotografij resolucije 4MP in srednje stopnje kompresije (fine). Tako posnete in shranjene fotke lahko nato razviješ najmanj do velikosti A4 in zajamčeno ne boš videl pikslov oz. fotografije ne boš ločil od tiste, ki je bila posneta na film oz. razvita iz negativa. Ne vem niti kaj si mislil s tem, da nočnih posnetkov sploh ni memoriral. V G-3 vgrajeni fleš sicer res zadostuje le za 5 m, ampak zato pa imaš čeveljček za dodatni fleš!
Če ne verjameš meni, si preberi kakovostne in neodvisne teste na http://www.dpreview.com. Klasična fotografija je dokončno izgubila boj z digitalno, če ne že prej pa s prihodom aparata Canon EOS 1DS.

Cao!

Nc se nisem kupila, ker nimam pojma. Digitalci so bojda ful dragi ce zelis res kvaliteto. Tko da sem razmisljala, da bi kupila kar klasicnega zaenkrat. Bila sem pri Besenicarju v LJ in mi je priporocal Pentaxa, kao da je fotoaparat leta, tisti k ima 28mm do 130mm. Gledala sem tudi slike, in so ok. V Harvey Norman sem sla gledat Olympusove aparate, ki imajo tudi od 28mm, cena je podobna kot za pentax in sicer se giblje od 75.000 sit naprej. zdaj mora se moja tasca v nemciji pogledat, ta dva modela da vidim ceno, pa se davk dobim nazaj (ona ima nemsko in slovensko drzavljanstvo) pa lahko brez komplikacij vozi dol stvari…

no a kdo ve kaj pametnega o klasicnih?
kaj je bolje pentax al olympics?

ursi

kupi olympus superzoom 105, (38 – 105 mm), manj kot 40 jurjov, so pa tudi manj, ampak slabši. v interšparu so imeli 2 tedna nazaj fotoaparate z zoomom za 18.000, z zoomom 35-80 mm….

Moje mnenje:
ce ze izbiras med analog Pentaxom in Olympusom vzemi Pentaxa. Zaupaj Andreju!

lp

Se popolnoma strinjam z Jožetom. Sicer je štartni čas G3, celo malo več kot 4 s, ampak moraš biti pač prej pripravljen. Saj tudi današnji analogni potrebujejo nekaj časa, da izvlečejo objektiv.
Kar se pa tiče slikanja v temi, lahko pri G3 nastaviš aperturo in slikaš ponoči z lahkoto, samo stativ potrebuješ.
Mimogrede, kdor nosi s sabo EOS 1DS, bi mu težko še rekli backpacker. 🙂

Imam pentaxa Espio Mi120. Dela super slike, je majhen, ima tudi nastavitve za nočno slikanje (priporočam še nakup malega stativa, cena okrog 1500 SIT), bulb (ne da bi ga že uporabljal, ampak mogoče bom kdaj lovil strele ali ognjemete :). Cena pri Beseničarju lansko leto je bila nekaj čez 70 tisoč, v Mediamarktu v Celovcu me je prišel po odbitju davka (in seveda brez carine) okrog 50 tisoč. Toplo priporočam.

Če boš kupovala v Nemčiji vsekakor poglej na http://www.technikdirekt.de/ – ponavadi imajo najugodn cene.
Trenutno je v akciji Minolta Dynax 5 Sigma UC-3 3,8-5,6/28-105 za 299,- €.

Prav imaš, Stripy, start-up time za S-45 je dve sekundi (in ne za G-3). Tudi opazka na koncu je umestna. Je pa res, da je precej laže, če si Japonec: nižja cena in hkrati visoka plača. lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close