INDIJA
Živijo!
Iščem sopotnike za popotovanje po indiji v začetku februarja(lohka tut kasneje).
Poti še nimam zastavljene,ker bi se itak sproti zmenili kje bi se potikali.Pogledat pa bi si šel definitivno varanasi,goo…Dol bi šel vsaj za 3 mesece oz. dalj.
Fino bi blo,če bi se nas zbrala majhna skupinica(3-5),ni pa nujno.Potoval bi pa brez naglice,hitenja,tko po filingu.Se vidimo!
Adijos
zivjo!
mene pa zanima kolk misls da te kej pride cena takega standardnega popotniskega potovanja po indiji, cca. 1mesec in pol. Zanima me se kasne so moznosti, da prezivis kaksen teden v samostanu z menihi in kje (ce lahko) se prijavis, oziroma ali to sprejmejo vsakega? Koliko prej je potrebno planirati izlet in kje dobis vizo za indijo?
LP
vizo dobis na dunaju, ali pa preko kompasa (kjer lahko dobis samo formular in pogoje) z njihovo provizijo nekje 5500sit + viza tut enih 5500sit.
ce potujes low budget in se ne pustiš nategovat oz. imas dovolj popotniških izkušenj v drzavah tretjega sveta bi lahko v mescu in pol zapravil priblizno toliko kot stane avijon (nekje 150.000), sploh pa ce mislis iti v asram kjer je itaq vsde zastonj razen kakih dajatev v smislu dobre volje. sam tam nisem bil so pa na siriko opisani v vodičih L.P. in drugi..
sam sem zapravil priblizno toliko a sem v 1,5 meseca prepotoval celo indijo brez skrajnega severa naredil cca 8000km po drzavi z vlaki in busi zamenjal vec kot 15 hotelov.
karte za vlak so ful cheap, treba je samo rezervirati dovolj kmalu
lp
damjan
SYko,upam da ti je damjanc zadovoljivo odgovoril,vizo dobiš preko kompasa v 7-10 dneh,v samostanih,templjih in ashram je hrana in bivanje zastonj,so le donacije(neobvezne).Sej jst tut mislm jit v kak ashram za nekaj časa.V ashram te vzamejo,če izpoljuješ ta pogoj:da si človeško bitje.Če torej nisi iz marsa,te bodo kjerkoli sprejeli.Cena letalske karte je 130000 sit .Stroški v indiji so minimalni,mnogo ceneje kot pri nas z drugimi besedami DŽABE.
AJDE
Kakšen samostan te pa zanima. Hindujci nimajo samostanov, imajo pa ašrame, namenjene laikom, zlasti zahodnjakom, kjer plačaš najmanj obvezni prostovoljni prispevek. Imaš pa še gurudware (sikhovske templje, kjer je mogoče poceni spati in jesti), džainske templje… Samostane v pravem pomenu besede pa premorejo tibetanski budisti.
Poznam nekaj samostanov v Indijski Himalaji v pokrajini Spiti in v Ladaku, obiskal sem tudi McLeodganj ter Sikkim.
Večina večjih samostanov ima prenočišča za obiskovalce, možno je tudi jesti (Tabo v Spitiju, Hemis, Tikse, Lamajuru in še kakšen v Ladaku, Rumtek v Sikkimu), prenočil sem tudi v samostanu Rongbuk v Tibetu). So pa to precej obiskani samostani v turistični sezoni. Vedno lahko prisostvuješ mašam – pudžam, izdelovanju mandal ipd. skratka menihe nič ne moti prihajanje in odhajanje v tempelj med obredi.
Mogoče se je dogovoriti tudi za bivanje v manjših samostanih (Lalung v Spitiju ali Puktal v bližini Zanskarja). Za hrano in bivanje je seveda treba plačati, a cene so nizke. Ogled templjev odplačaš s prostovoljnim prispevkom.
Zanimiv je samostan Gotsang v Ladaku, ki je jogijski učni center sekte Kardžu Drukpa. Tam sem naletel tudi na eno starejšo Nemko, ki tam preživi poletje (čeprav je samostan moški), ampak je inicirana budistka. Ne vem, kako bi sprejeli koga, ki bi želel obiskati samostan za dalj časa.
Če bi hotel kaj več izvedeti o tibetanskem budizmu, bo problem jezik. Obvladati bi moral tibetanščino, saj menihi le redkokdaj govorijo angleščino, pa še to zelo bazično.
Drugače je v McLeodganju, kamor prihaja veliko zahodnjakov, ki se želijo podučiti o tibetanskem budizmu. Zato imaš tam organizirana učenja, tečaje etc. v angleščini, seveda ne zastonj…
A SE RES NE-DA DOBIT CENEJŠE KARTE DO INDIJE,KOT PA 130000 SIT.
KAJ PA ČARTER SISTEM ALI KAJ PODOBNEGA.
JAZ NAMERAVAM ITI V INDIJO V ZAČETKU MARCA INŠE TRIJE.NAMREČ MISLIMO
POSNET REPORTAŽO O INDIJI…(ZNAMENITOSTI,TEMPLJI,ALTERNATIVNO ZDRAVLJENJE,SATHYA SAI BABA…)
ALI NI VIZA VŠTETA V LETALSKO VOZOVNICO
KAKO DOLGO VELJA VIZA ?
Če boš dobil karto za 130.000, boš kar dobro prišel skoz (zgleda, da bo to no budget film). Ryan zaenkrat še ne vozi v Indijo.
Viza velja 6 mesecev.
Viza skupaj z letalsko karto? Vprašaj pri Air France – mogoče bojo naredili izjemo in šli namesto tebe na ambasado, Francozi so znani kot zelo ustrežljiv narod.
Forum je zaprt za komentiranje.