kdaj na tajsko?
Zdravo,
pravkar, natančneje 2.1.2003 sem se vrnila iz Tajske, ki sem jo prepotovala od severa pa vse do otoškega juga. Temperature so bile po vseh delih države zelo znosne (naše julijske in avgustovske), prav tako vlažnost zraka. Deževalo je v treh tednih samo enkrat 15 min. Če se nameravaš podati tudi na treking (obisk visokogorskih plemena Karen ali Meo – ti zelo priporočam) cca 1900 m nadmorske višine, je vreme od decemra do marca najprimernejše.
srečno, na poti boš imel veliko razlogov za čudovite počitnice!
LP Alja
Pozdravljen!S prijateljem sva se morala na hitro odločiti,da greva in sva šla v mesecu aprilu.Takrat je tam sušno in zelo vroče podnebje,mane ni motilo imam namreč rad toplo vreme.Takrat sem tudi praznoval tajsko novo leto katero je popolnoima drugače kot pti nas.Cel dan te špricajo z vodo…fajn.Sicer pa je vseeno kdaj greš dol,ker je Tajska prečudovita dežela.Morda boš imel med majem in oktobrom več deževnega obdobja,takrat je tam monsumsko podnebje.
Želim ti veliko prijetnih dni na Tajskem.
Alja, pozdravljena,
konec februarja potujem na Tajsko in nameravam za teden dni, v svojem aranžmaju, na sever. Vendar ob prebiranju vseh mogočih sporočil na netu vse bolj dobivam vtis, da so te stvari že zelo turistične ali bolje rečeno, obiski pri native tribes sprofesionalizirani obiski. Po drugi strani tudi opozarjajo, da so potovanja brez vodiča tam nevarna, torej se svetuje, vzeti tam vodiča in to ne kateregakoli, ampak samo znane.
Ker praviš, da si se vrnila od tam, te naprošam, da poveš več, kam konkretno si šla, ali si šla preko agencije iz Lj, ali si si tam vzela aranžma preko agencije, predvsem pa tvoje vtise.
Sicer na Tajsko ne grem prvič, dežela mi je nadvse všeč in zelo me zanima videti tudi sever, ne samo otoke (kot do sedaj).
Hvala vnaprej,
Majda
Forum je zaprt za komentiranje.