CEPLJENJA!!!!
Zivjo!
Ce bi kdo sel na cepljenje v Italijo, se vedno zbiram kandidate! Sli bi na soboto. Imajo cepiva za hepatitis a in b in sicer 10x cenejsa kot v Sloveniji, ce tu odstejete za cepljenje 10.000 sit (npr.hepatitis a ), v italiji stane 1000 sit.
Ce si interesent se mi javi v roku 14 dni. V avtu je se placa za tri :))
papa
Ursi
Živjo!
Prejšnjo soboto sem se v Trstu cepila za hepatitis A. Zdravnik je prisoten od 8.30 do 11 ure. Računajta pa na vrsto v čakalnici in da morata pred cepljenjem plačati še položnico na pošti (cca 6 eurov). Za hepatitis A se je potrebno še enkrat cepit v roku enega leta, kot mi je zagotovila sestra v Trstu pa lahko tudi en mesec zamudiš.
Lp
Jaz sem podatke o poti našla na tem forumu…. je pa res zelo enostavno…
Belka napiše:
>
> V bistvu je sila enostavno. Če se pelješ od Ponta rosa proti
> Kopru (kakšna 1-2 km) cesta zavije v levo, ti greš pa
> naravnost v pristanišče (tam je polno tovornjakov, ampak naj
> te ne zmedejo). Čez 50 m zaviješ desno (smer morje) proti eni
> rumeni hiši, parkiraš in poiščeš napis Sanita Maritima. Tam
> poveš proti čemu si se prišla cepiti, ti dajo položnico in
> greš plačat na pošto, ki je čisto blizu tako da greš tja
> lahko peš.
> Pošta: tam kjer si prej šla naravnost in ne levo greš zdej
> levo, čez 100m je na desni pošta.
>
> Tako, še telefon: + 39 040303923
>
> Če te še kaj zanima, ali če ni dovolj razumljivo vprašaj!
>
> LP
> Belka
Več podatkov boš našla, če boš iskala po ključni besedi cepljenja – 8.4.2002
Ponta rosa je v Trstu tržnica, trg… Najbrž veš, kje je parkirna hiša v luki?! Od tam se pelješ skozi ob obali… še naprej od tam, kjer je zasidran trajekt Anek lines… mislim, da se držiš skrajno desno… zapelješ v enosmerno… potem pa boš na levi imela neke stare zgradbe, na desni pa je rumena zgradba, ki ima parkirišče ob cesti in ob strani… tam parkiraš… vhod boš pa že našla…
V avstriji se lahko greš cepit v Gradec! Cepiš se lahko proti hepatitisu a, b, proti rumeni mrzlici.. skratka vse.. potrebuješ samo evre :))
In sicer je delovni čas v torek in četrtek od 8 do 12 ure, v sredo pa od 13 do 16 ure
Naslov: Paulustorgasse 4 ( bolnišnica ), 8010 Graz
Cena je približno enaka kot pri nas, za hepatitis a je zdaj ceneje ko so naši podražili na 13 tisočakov.. mislim, da je v Avstriji preračunano prib. 8500 sit..
Torej nekaj ceneje je, čeprav ne tako kot v Trstu. Je pa odvisno kje si doma, ker do gradca ni daleč če si s štajerskega konca in cenovno ugodnejši Trst plačaš s bencinom in cestninami. Pa cepivo naj ne bi bilo glih naj naj..
…pa cepivo naj ne bi bilo glih naj…
Kakšna bedarija! Imaš mogoče kakšen argument za to, da namiguješ na slabšo kakovost cepiv v Trstu? Sam sem se pogovarjal z dvema slovenskima zdravnikoma, ki ne dvomita o kakovosti tamkajšnjih cepiv. Zakaj bi sploh kakovost morala biti slabša? A je Italija morda slabše razvita od Slovenije? Razlika v ceni, ki jo plača stranka, pač ne pomeni razlike v kakovosti cepiv.
Lep pozdrav, pa malo manj namigovanj in več argumentov, prosim!
Trst je kul, zato ker za absolutno enaka cepiva plačaš neprimerljivo manj kot pri nas. Saj bi se tudi jaz raje cepil na trubarjevi, če bi bila razlika v ceni, recimo, jurja, dva. Ampak pri tako veliki razliki pa mislim, da ne more biti dileme.
Glede zaloge: teoritično se lahko zgodi, da ostanejo kak dan brez določenega cepiva, zato priporočam, da jih prej pokličeš in preveriš: +39 040 303923.
Lep pozdrav!
Moje izkusnje so, da je najbolje poklicati v Trst na Sanito Maritino in se pozanimati. Mislim, da ne bo problema, ker je to neke vrste zdravstveni dom za pomorscake in cepijo proti vsem vrstam…
Se enkrat: poklici stevilko, ki je bila zgoraj v forumu ze nekajkrat navedena in se pozanimaj (so ful prijazni)!
papa
Ursi
Forum je zaprt za komentiranje.