Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice najljubše mesto

najljubše mesto

Katero je vaše najljubše mesto? Zame še vedno Pariz.:))
Zelo rada imam Ljubljano, svoj rojstni kraj.
Nor je tudi New Delhi.
A zame ga ni čez Pariz.:))

Moskva

Oooo, Maxi, a v Moskvi si bila? Sem ti kar malo fouš.

Meni je pa zelo všeč Dunaj. Morda mi je ostal v tako lepem spominu, ker sem bila tam ravno pred božičem…
Tudi Ljubljana mi je všeč, stari del mesta, da se razumemo… no, saj kar se tiče arhitekturnega sloga sta Lj in Dunaj v istem košu.

Veš Kleopatra, če se mi kdaj sploh po čem stoži zdaj med porodniško, se mi po Moskvi.

Tja sem potovala večkrat na leto, resda službeno, a če se je le dalo, sem podaljšala za kak dan. Kako se tam dogaja, to preprosto ni res. Pa sem bila tudi praktično v vseh drugih evropskih prestolnicah. Moskva, hm, meni se je vsakič zdelo, da se ves svet prestavlja tja in se meša z njihovo mentaliteto, kulturo, zgodovino, bogastvom, revščino… in nastaja nekaj absolutno novega, unikatnega.

Res pa je, da v Moskvi živi moj najboljši prijatelj in boljšega spremljevalca in vodnika po dnevnih in nočnih potepanjih si človek ne more zamisliti…

Aj aj aj kak me spet vleče tja…

Maxi

Najlepše mesto v katerem sem bila je definitivno Cannes pa Nica.
Tudi Dunaj mi je zelo všeč. Sploh v tistem prednovoletnem času, ko je vse tako lepo in pravljično.
Zelo, zelo pa si že kar pomnim želim v Pariz. Upam, da se mi sanje kmalu uresničijo.

Tudi mene Pariz začara. Obiskala sem ga že dvakrat pa še bi šla na kakšen obisk. Tudi Dunaj ima svoje čare, pa Turčija. Ampak čez Pariz ga ni (vsaj zame)!
LP, SAŠA

Meni je pa najbolj ljubko mesto York, ne New York, ampak York v osrednji Angliji. Srednjeveško mestno jedro, obdano z obzidjem, majhne tlakovane ozke uličice, kjer se z lahkoto izgubi, največja katedrala v Angliji… se mi kar toži po tem ljubkem mestecu…

Barcelona… definitivno!

Meni tudi Dunaj in Pariz, pa Rim.
A je bil že kdo v Petrogradu? Sicer ga poznam samo s televizije in slik, a se mi je vedno zdel zelo lepo mesto in tudi tisti, ki so bili tam, se strinjajo! Škoda le, da je tako daleč! 🙁

Benetke v božičnem času, Brugge in Dunaj.

Za življenje je najboljša Ljubljana, potovanj pa so tako ali tako vredni vsi kotički sveta.

Rim

Katmandu

Firenze, Dunaj, Nova Gorica, Ljubljana le kot nujno zlo (sorry!!! vsem, ki so tam doma, ampak tako pač je), drugače pa zgolj in samo … moj kraj, moj domači kraj, najlepši kraj na svetu, kraj, kjer najdem sebe, mir, kjer sem …. doma !

marija (1)

Venezia ,mesto sanj !

Locarno!

Praga, Sarajevo, ampak se dost mest nisem vidla, tko da…

Sankt Peterburg je tudi na mojem seznamu pod “moram videti”.

Ljubljana. Glede na to, da po svetu še nisem pohajala. Mogoče nekoč, kdo ve.

definitivno Verona spomladi, San Giminiano … pa Ubud/Bali …

pri nas pa Ljubljana, Šk. Loka in Piran 🙂

B.

V sloveniji: Šk.Loka
Tujina: ne vem, tisto kar sem do sedaj vidla , me ni očaralo, tako da težko rečem kaj in kako.
Maška

Mene j zelo prevzel New York, pravzaprav Manhattan. Zelo lep je tudi Luzern, pa Zürich, da o Sloveniji sploh ne bi zgubljala besed. Dom je le dom…

Maška, si ti mogoče iz Šk. Loke?

Moj Maribor. Čisto mogoče, da bom kdaj živel kje drugje, ampak vedno se bom vračal v svoj domači kraj.

Oj, vsaj nekdo ki je iz Maribora.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close