Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Heathrow-Gatwick(VB)

Heathrow-Gatwick(VB)

Hojla!

Mene pa zanima koliko sta oddaljeni letalisci Hethrow in Gatwick v Londonu? imam namrec casa tri ure in pol med letoma, pa me zanima koliko casa potrebujes da prides od enega letalisca do drugega?In kako se sploh pride…

hvala za informacije…

lp
tanja

Bila sem samo na Heathrowu, tako da ti ne morem povedat, kako se pride do Gatwicka, ampak sem pogledala na Auto Route, tako da je Heathrow zahodno od centra Londona, Gatwick pa južno, med obema pa je ne skozi center, ampak po obvoznici, ki obkroža London, 70 kilometrov. Ti pa povem, da je Heathrow eno zelooooooo veliko letališče, tako da če imaš samo 3 ure, je kar malo, ker je za v letališče iz ceste več dovozov za postajališča za letala za različne dele sveta, zdi se mi, da je Gatwick dosti manjše, tako da je po mojem ključnega pomena, ali greš it Heathrowa v Gatwick ali obratno. Nisem velik pomagala, sorry, ampak nekaj pa je.

Pozdrav!

zivjo,
svetujem ti, da prestavis drugi let na kasneje, ce se lahko, ker se mi zdi, da 3,5 ure med letoma, ce moras se letalisce zamenjat, ne bo dovolj… al pa lih za lih, ampak je vseen bolj bit mal na rezervi s casom, kot pa, da te panika grabi. racunat mors namrec s tem, da se lahko zgodi kaka zamuda (pri adriji se itak skoz, ce bos z nijimi letela), pa prtljago moras dvignit, kar ti zihr na tako velikem letaliscu kot je heathrow vzame vsaj 30-45 min casa, pa potem najti prevoz naprej itd, glede na kajin odgovor sklepam, da bi rabila najmanj 1 uro do gatwicka, pa se 1 uro moras bit prej na check-inu…
no, ja, zelim ti sreco!
teja

ojla!

Med letaliscema vozi bus (speedlink), ki ima postajo tocno pred izhodom in te pripelje na vhod Heat. in obratno. Voznja traja eno uro, karto pa kupis pri okencu speedlinka v letaliski zgradbi (imej pripravljen drobiz!!!!!). Tri ure bi moralo biti zadosti, ce ni zamud in ostalih vecjih zapletov. Stroske karte za bus lahko nato pri tistemu, ki ti je karte prodal dobis povrnjene na podlagi letalske karte in karte za bus (zato vse shrani!). Veliko uzitkov, ce je pa se kaj pa vprasaj!

lp, Andrej

Hojla!

hvala vsem trem za odgovor..
andrej tebe pa bi se nekaj vprasala ali kdor koli ve. jaz bom letela iz pekinga v london. v londonu moram presesti za benetke. Prvic letim varinato s presedanjem. in me nekaj zanima. slisala sem, da ko grem v pekingu na letalu, recem, da mi naj cekirajo prtljago do benetk. potem bodo oni tudi poskrbeli v londonu za prtljago in jo prepeljali na drugo letalisce? ce bom jaz mogla se iskati in cakati prtljago v londonu, mislim, da bodo tri ure premalo.

lp
tanja

ocitno si se za vse ze dobro pozanimala. v Pekingu bi morali ze avtomatsko cekirati prtljago do konca. nic pa ne bo narobe, ce jim bos se posebej omenila, da bodo prilepili se dodaten listek na prtljago “da se zelo mudi” da bodo v londonu malo pohiteli s prekladanjem tvojega rukzaka….. v skrajnem primeru bo prisel rukzak casovno “malo za tabo”. edina dobra tolazba pa ti bo , da se je to zgodilo na poti domov (malo bolj neugodno bi bilo v nasprotni smeri). sicer pa brez panike, malo prevec sem dramatiziral zadevo saj je zmeraj OK….

lp, andrej

Zivjo!

Jaz sem slisal, da je so kot posledica 11. septembra uvedli dvojno čekiranje prtljage, če ne letiš iz istega letališča. To pomeni, da ko priletiš na Gatwick moraš dvigniti prtljago opraviti carinski pregled, se s prtljago vred s speed busom odpeljati na Heathrow (cena je menda 12 ali 14 funtov) zopet čekirati prtljago in se vkrcati na letalo.

Te podatke sem zvedel na STA Ljubljana, ker bom tudi sam imel isto težavo le da bom imel med letoma 7 ur časa. Nisem slišal tega, da bi ti stroške za avtobus povrnili. Meni so rekli, da si jih moraš kriti sam. Ali morda, kdo ve, če lahko vozovnico za bus plačaš v Evrih in ali obstaja kakšna druga (morda počesnejša), cenejša varianta za transport med letališčema.

JaN

Jaz sem tudi malo skepticen kako je s prtljago, ce ne letis z istega letalisca! Samo ce se ti mudi je to lahko problem, ker na prtljago se caka razlicno dolgo. Ampak ne vem ce jo je mozno cekirati med razlicnimi letalisci, kamor ne letis z letalom.

Glede povezave Gatwick – Heathrow. Preveril sem malce povezave z vlakom in busom. Vsi vozijo na vsakih 15 – 50 minut.

Vlak () Gatwick – Heathrow = £11.80 (voznja traja malo vec kot 1 uro in pol in vlak je potrebno 1x menjati).

Bus ()na isti relaciji je direkten, stane £14 in traja 1 uro in 10 minut.

Nekaj info:

Cheers!

po mojem mnenju, ce gres z istim prevoznikom naprej, tudi sedaj po 11. sept, ne bi smelo biti problema glede prtljage (oddas jo v pekingu, dobis jo v benetkah). res, da sem sel podobno varianto pred 11.9 . karte sem kupil pri BA, nato so mi povrnili 2×17 funtov za speedlink, in se stroske prenocisca ker ni bilo nobene ugodne variante za naprej v istem dnevu (potrdilo za hotel sem dobil skupaj z letalsko karto).

lp andrej

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close