Mehika (Cancun)
Pozdravček !
Zanima me, ali je že kdo bil v Cancunu, kako je bilo, predvsem ali so res tako lepe plaže kot na slikah, kakšno je morje, kakšni hoteli,… Skratka zanima me vse o letovanju v Cancunu !
Zelo pa bi bila vesela, če ima morda kdo kakšen internet naslov, kjer so kakšne slike in podrobnejše informacije o Cancunu !
Hvala !
Plaže so doooooooooooooooooosti lepše na Jadranskih otokih kot pa v Cancunu! No, ne vem, mogoče te pa mika se tlačit na eni mivkasti plaži še z 10.000 drugimi ljudmi, da ti stopajo po glavi, morje je pa tako plitvo, da moraš par kilometrov hodit, da prideš do pasu v vodo. Jaz ti priporočam, da če že greš v Mehiko, ne hodi v Cancun, ker to sploh ni prava Mehika. Takšni ekstremno turistični kraji so povsod po svetu isti, izolirani od “pravega” sveta (npr. Hammamet v Tuniziji, Antalya v Turčiji, Varadero na Kubi….) in ponekod je tudi domačinom prepovedan vstop, tako da se lahko zgodi, da boš v 10 oz. 14 dneh svojih poičitnic videla le tu pa tam kakšnega Mehičana. Tega si pa jaz niti slučajno ne bi želela! Torej, nasvet, če že greš v Mehiko “na morje”, pojd še malo naokoli, da spoznaš tisto ta pravo Mehiko, če pa se greš izključno namakat, ti dosti bolj priporočam kakšno bližjo destinacijo, v Mehiko pa pojd POTOVAT, kajti Mehika je prekrasna dežela!
Pa lep pozdrav!
Jaz bi šla v Cancun izključno samo zaradi dopusta. Mene sploh ne zanimajo znamenitosti in podobne stvari, tko da me tut Mehika kot država ne zanima. In mislim, da če greš preko agencije v hotel, ki ima privat plažo, da nikakor ne more bit gužva… Sem že nekaj potovala in vedno grem preko agencije. Hoteli so imeli vedno privat plažo, na kateri je bilo največ 20 ljudi. S Hrvaško se pa nobena stvar ne da primerjat, zato bi definitivno šla kamorkoli drugam kot na Hrvaško. Pač, mnenja so različna…
Tako da jaz bi šla v Cancun samo zaradi poležavanja na plaži in morja oz. kopanja. Pa morda bi si šla kaj ogledat…
Ja, ok če ima hotel privat plažo, pa je to hotel s 300 sobami, potem na njej nikakor ne more bit samo 20 ljudi. Ponavadi pa so te hotelske plaže bol tak tak… približno take, kot sem prej opisala, dežnik zraven dežnika oz. ležalnik zraven ležalnika. Ok, res, mnenja so različna, ampak jaz tudi če bi šla v Mehiko samo ležat na plažo, bi si želela kaj več, mogoče kakšen osamljen zalivček, kajti to bi bila po moje bolj uživancija. Se mi pa zdi nesmiselno dajat takšne velike denarje samo za poležavanje na plaži, pa da boš lahko rekla: “Jaz sem bila pa v Mehiki na dopustu!”, v bistvu pa ne boš videla dlje kot od hotela pa do plaže. Kot si sama rekla (in to veliko pove), da te Mehika kot država ne zanima. Žalostno, ni kaj, očitno imaš preveč denarja, pa ne veš, kam z njim.
Pa brez zamere!? Ali pač.
Denarja nikakor nimam preveč, sicer se te pa to sploh ne tiče. Jst sem samo hotela vedeti, kako je v Cancunu in ni se treba zdej spravljati name, ker sem rekla, da me Mehika kot država ne zanima. Pač nisem za take stvari, da bi cel dopust hodila okoli in odkrivala znamenitosti…
Zamerim pa nikakor nič, si pač povedala svoje mnenje. Lepo se imej !
Jaz sem bila in je res super. Rajska bela plaža, palme, toplo morje, v glavnem res lepo. Hoteli so pa različni. Jaz ti priporočam hotel s 4 ali 5 zvezdicami, obvezno je, da ima klimatizirane sobe, fino je tudi da imaš all inclusive. Sicer pa so meni najbolj všeč hoteli verige RIU. Če te zanima kaj več o teh hotelih, poglej na stran:
Irena,
kdaj si pa bila (letni čas oz. mesec me zanima) ? Ker jst osebno bi šla čist ven iz sezone enkrat oktobra. Ali je takrat tam še lepo ali se že začne deževno obdobje ? Kdaj je najbolj primeren čas za Cancun ?
Hoteli v Cancunu imajo vsi 4* ali 5* (vsaj tko sm vidla v katalogu), tko da vzameš pač tisti hotel, ki ti je vizualno najbolj všeč. Sicer pa jst tut vedno gledam na to, da vzamem all inclusive paket in hotel s klimatizirano sobo (to tudi ima večina hotelov), ker drugač se še spati ne da zaradi vročine.
Hvala za vse informacije ! Pozdravček !
Forum je zaprt za komentiranje.