krajsi izleti
Prav zanimivo se mi je zdelo tvoje vprasanje. Verjetno pa si s Pikinim odgovorom ne bos veliko pomagal, moje izkusnje so take, da z npr. planinskimi drustvi hodijo predvsem starejsi ljudje, mlajsi pa, cigar druzbo isces pa so bolj redki. Ce bos kaj pametnega zvedel, bom vesela, ce posredujes naprej. Pa lep vikend S
Hmm kaj pa mladi? Jaz sem bila na nekaj planinskih taborih pa tudi mladinski odsek obstaja, samo ze nekaj casa nisem na tekocem. Na zahtevnejse ture po moje hodijo mlajsi, saj take so moje izkusnje izpred nekaj let. odvisno koliko si star, za studente je itak poskrbljeno,
pol se moras pa mal znajt. Ja, sporocita, ce bosta kaj druzga nasla.
lp Pika
Jaz sem izvedel za eno etnolosko drustvo v Lj. Vecinoma so vclanjeni studenti in mlajsi zaposleni (kar sem tudi jaz) in potem hodijo na razne ekskurzije. Nekatere so strogo etnoloske, druge pa so cisto cool. Konec septembra naj bi tako sli v Beograd za nekaj dni za full mali denar. Jaz se bom o tem se pozanimal.
Kar se planinskih drustev tice, sem se tudi sam spomnil na njih ampak so mi ljudje vecinoma rekli, da so tam res malo starejsi.
Kolesarskega drustva pa ne poznam. Glede na to, da bom kmalu ponosni lastnik novega gorskega kolesa me to zelo zanima. A ve kdo kaj vec o tem? Jaz bi full hodil s kolesom po Sloveniji.
Jaz sem samo slisala za nek Kololjub al neki podobnega v Ljubljani.
Glede pnaninsih drustev lahk vprasas, mal poglej strani od PZS ja, na MtBlanc najbrz ne grejo penzionisti, al pa v Dolomite…Sicer pa imajo obcasno tudi kaksni Studentski klubi kaj, recimo v Domzalah so vsak mesec vandranja po Sloveniji s kombijem, je odprto tud za nestudente.
Je pa res, da teh stvari ni veliko. lp Pika
zivjo!
Glede planinskih društev ,lahko povem tole…da sem sama clanica mladinskega odseka v Kamniku in smo vsi mladi od 19-30 let,se pravi ni starih…in se imamo res lusno….:)imamo razne ture,kot enodnevne in tudi vec dnevne..skratka imamo se full lepo in pestro,pa tudi pikniki in podobne stvari se najdejo……
lep pozdravcek urska
odgovor vsem.so bili pri nas skavti ( desni taborniki a se jezijo če jim rečeš taborniki )
omejitev 20 let.
dragi moji!
ko je sir james cook sredi 19 slovetja peljal prve popotnike odnosno letoviščarje v afriko za plačilo se je rodil turizem.agencija ki je danes multinacionalka z več kot 100000 zaposlenimi še kako obstaja.
http://www.jamescook.com
ali http://www.cook.com
ker so bili na prvem turističnem pohodu pred 150 leti ljudje vseh starosti so bili zelo dobra in prijateljska družba.
zakaj mislite da je omejevanje glede starosti pri potovanjih pomembno.vsi bomo enkrat stari.in kako se bomo počutili če maldina ne bo hodila z nami.
nisem noben penzioner – a se bližam 40 letom.v glavnem potujem sam.kadar pa sem potoval z ta mladimi je bilo eno samo tekanje.to pa mi ne ustreza.kakor ne vrečarski low budged turizem.na dopusti ne varčujem!
lp
lord of wales
p.s. pohodniško popotniška društva so v vsakem večjem mestu.pojdite na upravno enoto k referentu za društva in to je to!
pzs je levičarsko usmerjena ideološka organizacija, skavti so zmerni katoliki in zelo strpni in prijetni sogovorniki.nikamor se jim ne mudi in nič ne težijo z cerkvenimi zadevami.
taborniki so par exselence levi provokatorji.jugo jajca na drogu v tolminu so veleizdaja slovenije forewer.
jaz osebno sem zelo ponosen na neodvisno slovenijo.nisem nestrpen.a makaronjem vedno povem:
italijanska imena na primorskem so kot dvojezična imena obstajala od 1918 – 1943
prej in potem so bila na primorskem izključno slovenak imena.
hvala za razumevanje !
pohodniško popotniška društva niso ideološka njihov cilj je izključno potovanja in druženje !
lp
lord of wales
Zivjo!
Moramo imeti sestanek,trenutno nisem ravno na tekocem..imeli smo pa ravno Bovec tri dni..in bilo je super.
Glede Triglava …ce se bomo zmenili bomo sli,jaz sama se nisem bila na Triglavu imam pa tudi jaz to zeljo:=)
Ti bom sporocila ko se kaj zmenimo..oziroma bom povprasala za nase plane:))
lep dan
Urska
Helou!
Moja izkusnja o tem je pa taksna, da je treba imeti idejo (kaj hocem, kje hocem in s kom hocem, …), potem pa iti v akcijo (ja, ce vas je vsaj deset, ustanovite drustvo, ce so ideje smiselne in ce so ostali za). Ce je par entuziastov, potem ni problema. Ko se ustanovi drustvo, so seveda tukaj tudi formalnosti, ce drustva ni, so stvari bolj easy. Prikljucitev v ze obstojece drustvo pomeni pokoriti se njihovem nacinu delovanja in ponavadi smo pac v vec drustvih, da zadovoljimo lastne interese. Planinska drustva so praviloma kar primerno zaledje za delovanje, za to starostno strukturo pa je primeren nacin delovanja MO (mladinski odsek) znotraj PD. Vcasih je treba stopiti do organov drustva in jim povedati, cesa si zelimo.
Drustvo Kololjub… prireja marsikaj, z njimi sem bil lani na eni fenomenalni pustolovski kolesarsko-fotografski dvodnevni tekmi.
Na podlagi desetletnih planinskih izkusenj sem preprican, da je krajse izlete najlazje poceti v okviru znancev s podobnimi interesi, kjer odpadejo organizacijski problemi, obvescanje clanov, pobiranje denarja in vsi ti problemi. Se pac vsede na kolo ali v avto in gre na pot.
Pa varno ni lepo pot vam zelim!
Feri
Hja, Feri je zdaj povedal nekaj zivljenjskih resnic. Moj osebni problem je v tem, da meni morje ne disi prevec, vecina ljudi (vsaj izmed tistih, ki jih poznam), pa samo tja rine in se prazi pod palmami. Kot da ne obstajajo planine, nahrbtniki, kolesa itd. Meni podobnih entuziastov pa se nisem spoznal. Kdo ve, mogoce pa se mi ravno na tem forumu nashmehne sreca.
Sam pa drustva ne bi ustanavljal, ker nimam ne casa ne volje za to. Sem ze “funkcionar” v enem sportnem drustvu in je to vec kot dovolj.
Ja, pa se tole bi povedal – zadeve se znajo zakomplicirati pri opremi. Ce gres na Veliko Planino, ne rabis nic posebnega, za visokogorje pa ze pride marsikaj v postev (cepin, dereze, pas, celada, strik, kak klin in vcasih se kaj drugega). In ce zacnes kar tako, brez opreme, te zna drago priti, v sklopu drustva, kjer se izvajajo tovrstne zadeve, se pa za zacetek praviloma da opremo sposoditi. No, ravno ta vikend se odpravljamo v Avstrijo na Dachstein in to v organizaciji PD. Pa ker bi nas slo na vrh 10 (od priblizno 25), tudi na drustvu zmanjka opreme. Pa kar nerodno zna biti kako priti do nje, ce nisi pri koritu. Ce se pa ustanovi drustvo, pa ni denarja :(((
Vse iz izkusenj. Sicer pa se da pogledati na photos.yahoo.com/bc/golica2002, kjer mamo par fotk
LP, feri
Ja, ampak problem je v tem, da na morje lahk gres s praviloma vsakim/vsako, kar se tice fizicne pripravljenosti in opreme, za hribe ali bicikl pa rabis nekaj sebi (oz. turi) primernega. Pa oprema mora biti in potem se nikoli ne ve kdo bo koga “ahtal”, skratka ce gres npr. na jalovec in ce najdes cloveka po netu, si kar “srecko”, ce ni potem nobenih problemckov. Zahtevni hribi so kar zahtevni.. :))
Pa-pa, feri
Forum je zaprt za komentiranje.