medene hiške
Včeraj sem napisala odgovor na vaše vprašanje, pa je očitno nekam poniknil..
Torej, delala sem jih lani po receptu, mislim da, ge. Mimi iz foruma Prehrana. Že sama priprava pričara božično razpoloženje. Delala sem manjše dimenzije cca. 10 krat 7 cm. Pazite pri šabloni za streho, da bo kasneje pečena streha prišla lepo čez robove za hišico; pozorni bodite na prave kote pri izrezanih elementih, da bodo šli pri lepljenju lepo skupaj!
Ohlajene elemente sem Lepila z beljakom, ki sem ga zmešala s sladkorjem v prahu.Drži ko kamen. In jasno, da smo hišice pojedli! Okrasila sem jih s smartisi in ostalim beljakovim snegom.
Luštno in zabavno, letos bomo ponovili!
Lep pozdrav, Nina
Moj izdelek, s katerim pa sem imela veliko dela, naslednje leto sem delala manjše hiške, kjer je streha do tal, so precej bolj enostavne in bolj trdnos tojijo na tleh, tale moja je bila zaradi svoje velikosti preveč frahtljiva. Podarila sem jo pa mami za Božič pred tremi leti. Se je pa ščasoma zmehčala in sesedla.Recept sem našla v eni izmed božičnih izdaj Lise, za tiste manjše pa tudi.
http://swarovsky.moj-album.com/ tukaj si poglej mojo hiško in medene jaslice.
zelo luštno jih je delat.
Medenjaki skoraj vedno ratajo trdi. Moraš jih zapreti v kovinsko ali kakšno drugo škatlo za 14 dni potem pa so mehkejši in še okusnejši. Lahko pa si jih preveč zapekel in so zaradi tega trdi in suhi.
Vse kar naredim za dekoracijo pri nas ne pojemo pač po določenem času odstranimo- zavržemo. Mi ne potegne, da bi jedla nekaj kar je bilo na mizi 2 meseca ali več. Je pa v hiši fino, ker lepo diši po cimetu in ostalih sestavinah.
Forum je zaprt za komentiranje.