Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ponovno vodni kefir

ponovno vodni kefir

bi prosila koga, če mi tele kristalčke mal odstopi.sem tolk dobrga slišala o njih, da bi jih res rada sprobala.
nia

a je blo res treba odpirat novo temo?

Pa je treba tako napasti?

Nia, to je eden od forumov, kjer se posti z novimi odgovori znova in znova premikajo na vrh, zato v bodoče brez problema napišeš vprašanje, prošnjo na že odprto temo, npr. v tem primeru je tema “Vodni kefir” le nekaj postov nižje.

Lep dan vsem!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

pa te res to tako moti?

Ja, pravzaprav me res moti. Ker forum izgublja na sistematičnosti in posledica tega je napačno razmišljanje nekaterih, da smo ženske nezorganizirane kure, ki jim moraš vse pod nos prinest. Ne vem zakaj je tako težko malo nazaj pobrskat in poiskat odgovor ali pa vsaj podobno temo. Ne vem no… Upam vseeno da boš dobila željeni odgovor, v bodoče pa bodi le malo bolj sistematična. Pa brez zamere, prav? Tudi jaz sem včasih prava zmešnjava… ampak se borim proti temu. na kakršenkoli način. :o)

;-)))) tale o kurah je dobra ;-)))).

Pozdravljene!

Priznam, da za vodni kefir slišim prvič. Ker me take stvari precej zanimajo, bi prosila tiste, ki ga že imate, da malo več napišete o njem ali pa mi poveste, pod kakšnim naslovom naj iščem po netu (na forumu sem že iskala, pa kakšnega opisa nisem našla).

Kar pa zadeva organiziranost – proti njej se res lahko borimo na RAZLIČNE načine in napadalnost na tem forumu ni dobrodošla.

Lep pozdrav,
Astra

Astra, tu ti posredujem podatke ki jih želiš, če boš pa rabila kristale, jih pa lahko dobiš pri meni. Sem iz Ljubljane

LP, Dona

Kefir na vodi

Kefir je fermentirana pijača, ki jo ljudje s pridom uživajo že tisočletja. Izvira s Kavkaza, znanega po dolgo-živečih prebivalcih. Fermentiranje omogočajo posebne probiotične bakterije in kvasovke, ki so posebnost kefirja. Nobelov nagrajenec, prof. Ilija Ilič Mečnikov, in drugi raziskovalci so ugotovili pozitivne učinke pri boleznih kot so: katar pljučnih poti, želodčni krči in rane, vnetja črevesja in prebavil, obolenja žolča in jeter, obolenja ledvic in mehurja, alergije pri novorojenčkih in druge alergije, kožni izpuščaji, ženske težave (deluje proti vnetjem), živčne bolezni, notranje rane, ateroskleroza, srčni infarkt, driska (fermentiran 48 ur), zaprtje (fermentiran 24 ur), anemija, levkemija (C.J. Saloff-Coste).

Za pripravo so potrebna zrnca kefirja, ki so bakterije in kvasovke v dehidrirani obliki. Dobite jih v specializiran trgovinah z živili. Lahko ga pripravimo z mlekom ali z vodo. Postopek priprave kefirja na vodi je naslednji. Potrebujemo:

– stekleno posodo – 2 l,
– cedilo ali filter iz papirja,
– 1-2 litra navadne pitne vode,
– 2 suhi figi (biološko pridelani),
– ½ limone (biološko pridelane),
– 4-5 žlic fermentov kefirja,
– 4-5 žlic sladkorja (bolje temnega).

Vse sestavine zmešajmo v posodi z vodo. Posodo pokrijemo, a ne neprodušno. Premešamo vsakih 12 ur. Pustimo fermentirati 24-72 ur, nato dobro otisnemo limono, odstranimo fige in precedimo v steklenico. Steklenico damo v hladilnik. Pri 4°C traja tudi do 10 dni.

Dona, ali s “fermentom kefirja” misliš te kristalčke? Kako se potem to dela naprej? Pri izdelavi kerirja iz mleka si “gobico” iz kefirja preselil v novo rundo mleka. Tudi gobo kombušo preseliš v novo rundo čaja. Ali je tudi tu tako? Bi bila vesela kristalčkov, sem pa iz Ljubljane.

LP, Astra

oh ne pretiravaj no. ne vem kdo te je napadel!?

Jaz sem doma imela kefirjewvo gobico. Najprej jo je bilo dobesedno treba udomačiti 🙂 da je bil kefir res tak kot je treba. Samo potem me pa nekj časa ni bilo v stanovanju in moja gobica je šla po gobe. Začela je smrdeti in niti želje nisem več imela, da bi iz nje delala kefir. Res je treba to zadevo potem skorajda “gojiti” na pravi način 🙂 Saj zraven ponavadi dobiš navodila.

Glede sistematičnosti pa… se delno strinjam 🙂

sej nima veze, no.sam tistih obdelanih postov pol noben več ne bere, pa tud če so na vrhu stolpca ne.zato sem pač odprla novga, ker bi res rada dobila te kristalčke.si nisem predstavljala, da bo koga to tko motilo.pa never mind.upam, vseen , da bom tud enkrat svoj glaž kefirja spila.
nia

se priporočam tud jaz.prav tako iz lj.

Jaz pa berem vse teme tudi tiste že obdelane, tako da tvoja teorija odpade. Pa mislim da večina forumovk, ki dajejo največ odgovorov tudi. Očitno je tako.
Saj ne gre za to da koga kaj moti (itak vedno vsaj nekoga nekaj moti, drugače ne bo nikoli), ampak ko gledam v kaj se je spremenil forum Starši staršem me kar malo skrbi da ne bi bilo tukaj tudi tako. (skrbi zato ker sem hodim tudi zaradi pozitivne energije, ne samo zaradi receptov). Hitro pride do obtoževanj in nesramnosti, zato bodimo strpni 100 na uro.

Važno da boš ti dobila svoj kefir :-)). In da bo vsak našel tukaj tisto kar potrebuje pa naj bo to hrana ali pa duševna hrana.

astra in nia,

da, fermenti kefirja so kristali, ko jih po uporabi opereš, jih streseš nazaj v steklenico in delaš napitek za naslednji dan. Še nekaj sem pozabila, več kot daš sladkorja v napitek, bolj kristali rasejo. Jaz si sladkam zelo malo, npr. na 2 litra napitka dam samo eno veliko žlico sladkorja. Priprava napitka zgleda komplicirana, vendar je v bistvu zelo enostavno. To ti postane rutina. Jaz vsak večer pred spanjem naredim nov napitek za naslednji dan. Paziti je treba samo na to, da ne pride v stik s kovino. Kozarec imam steklen, cedilo pa plastično. Ko sem nekoč po pomoti postavila kristale, ki so bili še v cedilki, na umivalnik (rosfrei), so bili naslednji dan zanič. Aha, še nekaj. Na internetu sem našla tudi navodilo, kako se kristali posušijo. Tako da imam zdaj tudi nekaj posušenih, če bo rabila katera iz drugih krajev Slovenije, ji lahko pošljem.

Aha, še nekaj sem se spomnila. To še nisem napisala. Če imate probleme s prebavo (zaprtost) se napitek pripravlja na 24 ur, za normalno prebavo pa lahko stoji 48 ur. Potem ga je treba precediti.

Moj telefon 041 609 859. (dosegljiva zvečer)

LP

Pozdravljena
Jaz pijem kefirjev napitek že cca 6 let. Popijem ga 1l do 1,5 l na dan. Imela sem problem z zaprtostjo kar pa je s pitjem tega izginilo, moja prebava je sedaj ok. Priprava napitka se sliši zakomplicirano, vendar pa s časoma res postane rutina. Dona zanimivo, da jaz uporabljam kovinsko cedilo in mešam z navadno žlico in zrnca lepo živijo in se razmnožujejo??? Res pa da v navodilin piše, da naj se uporablja plastičen ali lesen pribor.
Pred kakšnim letom sem dvema forumkama odstopila zrnca in tudi sedaj sem pripravljena, sem pa iz Prekmurja.

ojla.
sem te ravnokar klicala, pa se je en gospod oglasil.pa sem rekla , da bi rada Dono, sam …ej, sam povej , če je številka uredu, pa kdaj te lohk spet pokličem.
nia
moja cifra je sicer 041842324, da boš vedla , kdo kliče

GROZA, NAPISALA NAPAČNO TELEFONSKO. Nia, pokičem. Če še kdo rabi, naj pusti svojo telefonsko. LP

hvala.sem dobila kristalčke in se pripravljam, da jih spravim v svoje gojišče.
nia

Vodni kefir
Prosila,bi čemi lahko gdo odstopi vodni kefir(glivice)po pošti.
Predčasom sem jih imela,pa žal so se mi glivice spremenile v grisasto kašo,pa ne vem zakaj.
Hvala l.p.
Ana

Pozdravljeni,

zanima me, če ima kdo v Ljubljani, za podarit vodni kefir.

Lep pozdrav

Mija

Ojla! Prosila bi Dono,da sporoči št.gsm,ker se zanimam za kristale kefirja oz. bi jih rada dobil.Moj gsm :041 238 380 Majda.Prav lepa hvala za odg.

Pozdravljeni,

tudi mene zanima vodni kefir. Prosila bi za kristalčke. Sem iz Ljubljane. GSM – 041 670 337.

Pozdrav!

Anja

Prodam kristale za pripravo vodnega kefirja (cena 4€). Kdor jih želi naj me kontaktira na mail petra.schiro@yahoo.com LP

A morda še imate kristalčke kefirja?!S.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close