Kozje mleko vs kravje mleko
kolegica je dajala otroku ki je imel drisko po KM kozje, pa je bilo po njem o.k. ma ni šlo za klasično alergijo, temveč za neprenašanje iz nevem kakega že razloga. mi imamo klasično laergijo in je prepovedano tudi kozje.
za samtike sem pa tudi jaz slišla da je vredu. ma ne vem. odločitev je vtoja, če poskusite ali ne. ma po moje ne morete izgubit veliko, saj nimate prepovedi uživanja Km, ali pač?!
Je bilo prav pred kratkim na Pediatriji neko vprašanje glede kozjega mleka. Problem z njim je, da ne vsebuje folne kisline, tako da ravno nadomestek za kravje ne more biti.
http://med.over.net/forum5/read.php?46,5423068,5428342#msg-5428342
Ne vem,kje si slišala da ima kravje mleko folno, ker je nima nič. Folne ne boš našla v nobenem mleku, no razen zanemarljivih deležev, kar sploh ni omembe vredno. Lahko si pa pogledaš vse podatke o kozjem mleku na tej strani: Vaš link
Pa ne se tolk obremenjevat glede kozjega in kravjega mleka, saj boš takoj ugotovila, ko oba sprobaš kako se ti bo telo odzvalo. Jaz osebno mam probleme s kravjimi izdelki, zato pride v poštev le kozje mleko.
Forum je zaprt za komentiranje.