katera inšpekcija za hrano?
sanitarne inšpekcije ni več. Imenuje se Zdravstvena inšpekcija. Opravi pregled prostorov, opreme, zaposlenega osebja – higiesko stanje vsega naštetega. Jemljejo vzorce živil in brise. Plačani so od države. In se redko prej najavijo. Če se ugotovi, da je vzorec ali bris neskladen z zakonodajo, plačamo analizo sami, drugače plača država.
Potem pa poznamo še Zavode za zdravstveno varstvo, ki se ukvarjajo z istim biznisom – samo jih moramo plačati sami. Ni junjo, da jih najamemo.
Še kako vprašanje?
Draga Tajna
Delam v kuhinji, tako da za sigurno vem, da se sanitarna ne najavi preden pride. Drugače nebi bilo smotrno, da bi sploh hodili kontrolirat.
Vzamejo pa vzorce hrane in pa brise rok zaposlenih in delovnih površin, opozorijo te tudi na napake, ki jih je potrebno odpraviti v najkrajšem času.Pregleda pa seveda tudi vse ostalo kar je omeniila že Barca.
Lp
Marusa*
v nekaterih podjetjih imajo stroga pravila glede vstopanja v tovarno – potrebna je predhodna najava in če je kuhinja znotraj tega podjetja, inšpekcija ne more vstopiti v pojetje nenapovedano. Žal to vem iz izkušnje.
se pa strinjam, da je smotrno da se namala v kuhinji nenapovedano.
naj dodam še mojo neljubo izkušnjo iz podjetja: pred nekaj leti sem se s hrano zastrupila – ful driska, bruhanje…..bilo nas je več, med njimi tudi sam direktor. Saj nas je zdravnica oskrbela, dala na pregled blato..itd, itd, vendar niso nič odkrili – ali pa nam niso povedali. Jaz osebno imam od tistega časa zelo velike težave z želodcem in s hrano – občutljivost.
to je to.
Kjer sem zaposlena prinašajo hrano.Nekaj časa je bila v redu, nisem zbirčna,ampak kar se pa sedaj dogaja je katastrofa. Danes smo za ponoči dobili salamo,dva koščka sira in kruh. Vse lepo in prav, če ne bi bila salama že napihjena in zelene barve!Še psu ne dajem takih stvari”!Kam se lahko pritožim in naj pridejo pogledat kakšno hrano nam delijo!??
Forum je zaprt za komentiranje.