OMAKA ZA TORTELINE?
v smetano daš lahko skoraj karkoli. Če nimaš nič, daš pač samo sol 🙂 Sicer pa lahko malo popražiš kakšno mesnino, pa česen, poper, od začimb meni paše še kakosemužereče, nekaj rjavkastega, se ne sme preveč dat, kaj je že, ne spomnim se, aha, muškatni orešček, al pa kari, bazilika, origano, skratka, kar ti paše … Dobro je tudi z ribami, al pa rakovimi repki, al pa tistim naribanim lososom. Sem pa ugotovila, da je omaka dosti boljša, če dam česen (jaz ga dam full) v smetano, ne pa da ga prej vrtim v olju (pa ne zaradi tega, da bi zagrenil, ampak pač da več okusa). Podobno lahko narediš paradižnikovo omako. Tu pa lahko dodaš še recimo papriko (svežo), bučke, karkoli iz hladilnika …
tortelini so navadno z nečim polnjeni. torej, že nadev sam po sebi je bogat. italijani jedo torteline z juho ali z zelo preprostimi omakami. če mesne torteline kombinirate z omako s pršutom, sirom, smetano, parmezanom in še čebulo…vam priporočam vsaj en deci jegermajstra za poobedek.
tortelini + smetana in kvečjemu kaka dišavnica čez, je čisto dovolj
Če že potem dodaj v smetano malo parmezana. Lahko pa tudi samo malo masla in parmezan čez. Če so dobri tortelini to čisto zadostuje. Marsikateri kupljeni so pa presuhi in potem je omaka skoraj nujno potrebna.
Sicer pa še nekaj idej:
zame obstajata dve opciji, prvi je klasika kjer se tortelini skuhajo v juhi in z juho tudi postrežejo. Drugi je maslo in malo parmezana. Izjemoma maslu in parmezanu paše žlička smetane za kuhanje.
Če imate radi bolj konkretne omake pa:
mesni ragu
paradižnikova omaka
smetana in žajbelj
panceta in gobice (po želji lahko malo smetane zraven)
smetana, panceta, parmezan in grah
smetana in losos
gorgonzola, parmezan
Forum je zaprt za komentiranje.