solni cvet
A ga ima katera doma in zakaj ga uporabljate?
Naj bi bil bolj aromatičen od navadne soli, manj slano agresiven in oh in sploh.
Me je pa zadnjič na rit vrglo, ker je njegova cena 4000 SIT na kg. No, pa sem si ga vseeno privoščila 10 dag, ampak če sem čisto iskrena, kakšne bistvene razlike med morsko soljo in solnim svetom žal ne zaznam.
Ga pa uporabljam povsod tam, kjer je potrebno hrano direktno soliti, npr. solate, karpačo … Kaj pa vem, morda pa je le razlika.
Vem, da se poleg tega iz piranskih solin dobi tudi nekega francoskega v Lecleru. Ga je katera že probala?
Ali je solni cvet navadna morska sol? Vem da so prodajali deviško sol (al nekaj takega) iz piranskih solin po 2 jurčka za kilo. Sama sicer uporabljam himalajsko sol, pa tudi ni kakšnih bistvenih razlik. Jo pa res malo porabim. 1 kg imam za pol leta. Pa redno dnevno kuham za 3 člansko družino.
Na himalajsko sem preklopila potem, ko sem prebrala podatek, da vso navadno morsko sol kemično prečistijo, brrrrr da pride ven navaden NaCl. Jaz pa sem živela v iluziji da jo v solinah požanjejo, zmeljejo in pakirajo v vrečke. (to je menda ta deviška sol). Pravijo celo, da je tista s katero solijo ceste bolj zdrava, ker ni kemično prečiščena.
Lp, ela S
jaz uporabljam solni cvet. to je bolj “kvalitetna” sol. preberi si tukaj http://www.soline.si/
uporabljam jo na solati, oz povsod tam, kjer se soli direkt, brez kuhanja.
čutim razliko.
Tukaj je še moj mail: marko_rebol@yahoo.com
Forum je zaprt za komentiranje.