Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika bakala…. s čim ga kombinirati

bakala…. s čim ga kombinirati

Joj, no, babica mi je dala 3 polne posodice bakala-ja… Jao. Rada bi ga porabila, pa ne vem kako naj ga pripravim oz. s čim… razen tega, da ga namažem na kruh.
Kakšna ideja?

Bakala s pašto:

Skuhaj peresnike.
Medtem ko kuhaš pašto daj v ponev malo olivnega olja, nasekljanega peteršilja, nasekljanega česna in 1 dcl belega vina. pokuhaj ene 3 minute, da vino izpari, dodaj 2 ali 3 žlice bakalarja in razmešaj.
To omakco prelij na odcejene peresnike. IMENITNO !

REČE SE BAKALAR!!!!!! SAJ NI ČUDNO DA NEVEŠ KAJ Z NJIM ČE ŠE NAPISAT NEZNAŠ PRAVILNO!!!!

pa, zakaj tako grozno vpiješ, sveta nebesa

Samo tega ne omeni na Obali. Pri nas je namreč bakala. V resnici je POLENOVKA, če se že gremo. Drugače pa se je v Istri poimenovanje te jedi “bakala” uveljavilo in poglej, kaj pride vse ven, brez tistega tvojega R na koncu

Hahahaha, tako pa je, če se dela pameten tisti, ki pojma nima:))))

V resnici je seveda pravilno bakala. Absolutno brez R.

NI RES SEM GA ŽE VEČKRAT JEDLA V RESTAVRACIJAH NA MORJU IN VSI REČEJO BAKALAR KAJ SI PA TOPORIŠIČ SPET NAMIŠLJUJE ME PA NEZANIMA

BAKALAR SE NAMAŽE NA KRUH NIMAŠ KAJ SE NAMIŠLJEVAT DRUGEGA NA MAKARONE PA SPLOH NE

Moji starši ga že vekomaj jejo s pašto, in to s takoimenovanimi ‘pasuticami’. To so doma narejeni rezanci v obliki trapezov, ki se le skuhajo v slani vodi, odcedijo in postrežejo rahlo pokapljani s olivnim oljem.

Zraven se je bakala (z ali brez r je ista figa) in bianco, torej bakala skuhan in zmiksan z olivnim oljem in smetano.

To je starodavna istrska jed bakala in pasutice, ki se ga ponavadi je, ravno na veliki petek.

pa lepe praznike

Ti histerija ena, napiše se ne znaš pravilno in neznaš pravilno.

Ti, ki ne veš kaj je to normalno komuniciranje… napiše se me ne zanima in ne me nezanima.

Ostalim pa iz srca hvala za ideje….

Lepe praznike.

Kak mesec nazaj so na radiu HIT cel mesec vrteli reklamo za neko gostilno v Domžalah (se mi zdi) kjer dobite BAKALAR…potlej se pa čudimo od kje ljudem taki izrazi

meni ga daj, ga prec zmanjka :)))))

Ali pa meni!

Sicer pa… z maslom na svežem kruhu – za zraven pa prigrizuješ olive. Npr kot predjed za večerjo – ali pa kar glavna jed. Pa teranček ali refošk gre lepo zraven…

Samo da pripomnem, glede tistih dveh nasvetov, s kuhano pašto in bakalajem v katerem na olju prepražiš česen in dodaš bakala, ali pa na kruh dodaj maslo pa potem gor bakala. V original receptu za ‘bakala na belo’, le ta vsebuje namreč, celih, na recimo 1/2 kg ribe, cca od 1/2 do celo 1 l olja!!!! Zato je meni smešno, ko nekdo pravi, da dodaj še olje zraven, madoniš, saj ga vsebuje tam skor 1 litro? Zato pazite pri teh nasvetih, če je bakalar(r) narejen doma, zagotovo vsebuje veliko, veliko maščob in je prava kalorična bomba….

smetano si dej v kafe.. v bakala in bianco damo olivno olje in česen..

Lahko se reče Bakala, Bakalar ali pa tudi polenovka na belo. Ponavadi taki ljudi, ki želijo nastopit kot inteligentna bitja, sami na koncu imajo težave pri slovnici.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close