Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika OREHOVA POTICA NAJBOLJ ENOSTAVNA

OREHOVA POTICA NAJBOLJ ENOSTAVNA

Ali kdo ve, če obstaja kakšen raecept za orehovo potico za “telebane”. Rada bi nekoga presenetila, pa vidim , da so recepti kar preveč zahtevni…Ni potrebno, da je ravno taka običajna, lahko kaj drugčae, kaj podobnega pa manj zahtvnega …hvala in lp

Če stvari poenostaviš, ni neka znanost (kot bi nekatere gospodinje rade prikazale).
Jaz zmečem sestavine v multipraktik (za vse vrste kvašenega testa uporabljam suhi kvas v vrečki), na koncu še malo ročno pregnetem, pustim vzhajat, razvaljam, namažem z nadevom, zvijem, pustim na pekaču, da še enkrat vzhaja in spečem. Potico sicer pečem zelo redko, ker nismo neki posebni ljubitelji, ampak zmeraj lepo uspe.

Orehove potice res ni težko narediti, le pogumno!
Izvoli moj recept:

http://www.kulinarika.net/recepti/19268/sladice/orehova-potica/

Najenostavnejša je nočna potica. narediš zvečer, zjutraj daš pečt.

Jaz priporočam, da si pri Založbi Kmečki glas naročiš knjigo Štruklji in potice – 12,50 €. Je res napisana za telebane. Prebereš vsa navodila, napake in opozorila (par stvari) in se tega potem držiš. V nadaljevanju knjige je potem kar nekaj receptov, po katerih lahko narediš dobro orehovo ali kakšno drugo potico.

Jaz sem se iz te knjige naučila speči odlično potico.

Poskusi in zagotovo ti bo uspelo.

Pred leti sem zasledila recept za “hitro” potico.

Zamesiš testo za potico (moka, sladkor, jajce, kvas, mleko), razvaljaš, namažes z nadevom (orehi, sladkor, smetana), zviješ, daš v pomaščen pekač in direktno v hladno pečico. Takrat prižgeš pečico in spečeš.

potico se ne bo zelo dvignila (saj je nič ne pustiš vzhajati) in je take pravokotne oblike. Menda pa zelo dobra.

lp, ela s

ps: če takoj po mesenju zvaljaš testo se bolj slabo valja, ampak nič zato. Bo pač debelejše testo (in potem debelejša fila)

Kot jaz razumem, ženska sprašuje za kak enostaven recept za potico, ne pa za literaturo, iz katere bi se peke učila.

Sploh pa ne vem, zakaj v času interneta kupovat kakršnekoli kuharske knjige, glede na to, da je na spletu receptov ko listja in trave. V vseh formatih, tekstovnem, slikovnem, video in mogoče še kakšnem…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close