Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Testenine z malo olja in česnom, poprom in soljo – ima še kdo rad take?

Testenine z malo olja in česnom, poprom in soljo – ima še kdo rad take?

Včasih si prav zaželim testenine, na katere dam samo česen, olje, sol in poper. Mogoče bi se dalo kombinirati tudi z baziliko, ampak trenutno ni sezona za svežo. Meni se zdi zelo dober okus, če pa daš namesto navadne sole zeliščno sol, pa sploh zažge!

Tudi gasilci so potrebni, pa krompirjevi olupki so s takimi testeninami boljši, vsaj prašiči krulijo tako!

fulll dobra zadeva – se strinjam, jaz si tudi veckrat tako naredim pasto

Vojaki iz 1. sv. vojne so jedli juho iz krompirjevih olupkov. Veš mogoče, katere začimbe so bile tam notri?

Evo, še en z dobrim okusom! Klasika, na zelo preprost način veliko okusa, pa še česen je zdrav.

Pasta + maslo + drobtine 🙂

Si kdaj probala s kikiriki maslom? Obvezno moraš! 🙂

Ne maram kikiriki masla 🙁

Tocno tako! Vcasih dodam domac petrsilj. V osnovi pa na maslu poprazene drobtinice s cesnom in soljo, vse skupaj zmesano s pasto (najraje tagliatelle), mmmmmmmmm

zamenjaj drobtine s parmezanom…..dost parmezana……

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Peaches in kolegica imata prav – drobtine ali pa parmezan …

Avtorica, jaz na tvojo varianto sploh ne dajem popra … sol je pa tako že pri kuhani vodi za makarone poleg … baziliko uporabljam samo, če je v kombinaciji kaka zelenjava, brez ne …(ker jo uporabljam samo svežo, taka je pa premočna) …

Nečakinja je pred kratkim dobila servisirane testenine v ajvarju (uporabljen kot v omaki) …

Sama sem pa že poskusila za popečenje uporabiti por (ne česen ali čebulo) …

Prijateljica dela pa omako iz lososa k testeninam: losos popeče na olju in šalotki, doda eno celo smetano za stepanje, in na koncu še pol doze graha (toliko, da ni preveč) …

ups, servirane testenine, ne servisirane … no pa se boste lahko malo nasmejale 😉 bo treba iti spat …

Namesto česna in soli, dobro zažge čemaževa sol. 6 let sem “copral” recept in mi je uspelo! Olje seveda, bazilika pa kar pod nujno. Malo paradižnika, paprike in malce čilija ne škodi!

No zdej se mi boste smejali ampak zadnjic so mi ostali 3 zrezki ombola in nisem vedla kaj nardit in sem lepo skuhala pasto, narezala trakce mesa in jih popekla, dodala smetano uno za kuhanje in gorcicna semena, vse skupaj zmesala in je prislo prau dobro :)))

se ti ne bom čisto nič smejala, ker tole se sliši prav zanimivo … jaz tudi ravno iz pašte delam največ zanimivih stvari pa kombinacij … hvala za tole idejo!

Testenine z oljem in česnom? Nope, nikakor. Testenine jem z raznimi omakami, od sirove, smetanove, mesne, z gobicami,… recimo kadar jih naredim paradižnikovo omako, dodam tudi česen, včasih kapre, olive, zelenjavo; pri kisli smetani dodam malo senfa…
Če si ljubiteljica česna, pa verjamem, da ti je všeč. Jaz ga uporabljam samo kot dodatek, nikakor ne kot osnovo.

Moj recept, aglio, olio, peperonccino e prezzemolo.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

Sicer obožujem testenine na milijon načinov, ampak take so mi v bistvu ene najljubših.
Namesto popra jaz nasekljam zraven čili paprike – habanero ali jalapeno, če je ravno sila :p

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close