Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Imate raje zlati delišes ali elster?

Imate raje zlati delišes ali elster?

Moja žena ne more brez delišesa, meni pa se zdi presladek in premalo sočen, medtem ko je elster ravno prav osvežilno trpek in ne prekisel, predvsem pa osvežujoče sočen.

Kako sva si različna…

Gambovec in kanadka sta zakon!

Blagor vam, eni smo veseli kateregakoli sadja 18. v mesecu

elstAr je dober.

Vem, da smo enkrat pobirali jabka, ki so padla na cesto čez živo mejo od nekoga, ki je imel jablano, ko smo se peljali s kolesi mimo. In tista jabka so bila bolj majhna, ampak zelo kisla! Kje bi taka dobil? A so to elstar? Rad bi kiiiiiisla jabka domača.

Pa nobenega od navedenih ne obozujem. Meni od “trgovinskih” jabckov najbolj sede kiku. Od domačih pa carjevič.

Nimam pojma, odkrito povedano, ker imamo doma prek 50 sort jabolk, trenutno najvec jem Carjevica ))

Gala – sladka in mokasta
Zlati delises – sladka
Elstar – sladka in socna
Jonagold – kisla in socne
Idared – kisla
Pa se druge vrste so, kot naprimer Jonatan, Topaz, Kiku, Boskop…

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Bolje je biti gospodar pekla kot suženj nebes <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Everyone has two eyes but no one has the same view.

Carjevič, to je jabolko pravo.

Uf zdaj si me spomnila na tisto mini serijo Shogun. Se še zelo dobro spomnim, da je bila Kiku tista gejša, prostitutka iz visokih krogov (samo za samuraje). Lušna ko hudič.

Ta so verjetno najbolj kisla, ampak me vseeno zanimajo tista domača, katera so bila. Granny smith me kar zobje skelijo, ko jih vzgriznem, še koga od vas?

Tudi meni je najboljši carjevič.
Od zgodnejših pa kardinal.

meni pa je najboljse blow job … pase ko hudic

Obožujem jabolka, moj daleč najljubši sadež in daleč na prvem je zlati delišes … pa rožnati , pa … Tudi elstar mi je odličen, pa jonagold, pa … ni a ni, edino jonatan mi pa zelo ne potegne, čeprav ga pojem. Je pa menda zlati delišes najbolj alergen izmed jabolk

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close