Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Današnje kosilo…

Današnje kosilo…

Kaj bo danes za kosilo? Kaj ste skuhale, jedle/jedli ali pa še boste?

(naredila lazanjo – pa brez smetane…, preprosto)

Rižota z bučo, paradižnikova solata.

------------------------------------------------------------------------ "I shut my eyes and all the world drops dead; I lift my eyes and all is born again." (S. P.)

Pečena paprika, kranjska klobasa,kruh. Za poobedek bo čežana s smetano.

Pogrela bom omako od včeraj, ki sem jo prvič v življenju delala in je bila uspeh, čeprav nisem vedela, kaj ustvarjam.

Je smetanova omaka s čebulo, papriko, začimbami (curry, poper, malo kajenskega, drobnjak), kokosova moka, ingver, malo česna, naribana jabolka, koščki ananasa, peteršilj.

Včeraj smo imeli rdeče meso. Danes bo piščanec in riž poleg s solato. Včeraj je bila solata iz kumaric.

Sori, ampak tale omaka glede na sestavine mora biti ogabna. Pa nisem proti eksperimentiranju.

Golaž (skuhala včeraj)+ polenta+ zelena solata

Za večerjo bo solata iz ajdove kaše, paprike, pora, leče, čičerike in začimb + domač kruh s semeni.

Pohane piščančje kračke, pečen krompir, pečena zelenjava, solata.

Šataraš in skledo endivije s krompirjem in bučnim oljem.

Piščančja mineštra 🙂

Nikoli ne dam smetane v lazanjo, zato me zanima, kako jo ti pripravljaš

Sori, ampak tale omaka glede na sestavine mora biti ogabna. Pa nisem proti eksperimentiranju.[/quote]

Sorry, ti moram povedat, da ni bila ogabna. Drugače pa ideja izhaja iz potovanja po Baliju, kjer smo uživali v okusih. Sestavine vsaj približno imaš, na delo in se prepričaj.

Rižota z svinjskim mesom in različno zelenjavo. Posuta z veliko naribanega sira.

Pica usak pol, pa pir zraun, usak pol:))

Smetanovih omak se ne sme pogrevati.

Naredila bom brodet. Od poletja mi je ostalo še malo prošeka, tako da bo kot je treba;). Polenta in paradižnikova solata.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close