Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika domača torta – naj recept

domača torta – naj recept

Spekla bom torto, pa me zanima, katera je vam, vaši družini najljubša? Mogoče še kakšna povezava do recepta.
Katero najraje pripravljate.
Do sedaj smo skoraj vedno imeli nutelino, letos pa bi preizkusila še kaj drugega.

Pri nas ima vsak svojo najljubšo.

Mož – lahka jogurtova http://kuharija.si/content/lahka-jogurtova-torta

Hči – rahla čokoladna s čokoladno smetano, krema – http://kuharija.si/content/%C4%8Dokoladna-krem, biskvit pa je klasičen, kot pri jogurtovi torti, samo, da delaš iz 4 oz. 6 jajc in v maso dodaš še žlico ali dve kakava

Moja – čokoladna brez moke – http://kuharija.si/content/%C4%8Dokoladna-torta-z-mandlji-brez-moke

Pri nas je najbolj “in” najbolj enostavna torta – najbolj navaden jajčni biskvit in krema vanilija in čokolada od Dolcele. Meni osebno nič posebnega, ampak tole zmaga na vseh lestvicah.

Drugače pa so meni osebno top lešnik-čokolada torta ( lešnik-nutela[/url] ), potem tale beli angel[/url] in seveda Pavlova pavlova recept[/url] .

Eno vprašanje, če lahko.
Kje dobiš tiste plate za torto beli angel?

Eno vprašanje, če lahko.
Kje dobiš tiste plate za torto beli angel?[/quote]

narediš sam kak dan prej, tudi teden prej lahko, hraniš v hladilniku

recept za rozen kore[/url]

Sicer je res, da se o okusih ne razpravlja, ampak take teme so pa resnični dokaz, da večina Slovencev nima pojma, kaj je dobro.

Umetne kreme zmagajo? In Beli angel – margarina, mleko v prahu, puding, smetana v prahu – to je top okus?

Brez komentarja.

Link ne dela.

Kot si rekla – o okusih se res ne razpravlja.

Sicer je res, da se o okusih ne razpravlja, ampak take teme so pa resnični dokaz, da večina Slovencev nima pojma, kaj je dobro.

Umetne kreme zmagajo? In Beli angel – margarina, mleko v prahu, puding, smetana v prahu – to je top okus?

Brez komentarja.[/quote]

No, spljuvala si. Super. Se zdaj bolje počutiš? Ok. Potem lahko malo razmisliš in ugotoviš, da sama nisi podala nobenega pametnega nasveta avtorici in zelo očitno si še slabša od zgornje, ki je predlagala umetne kreme. btw, torta pavlova ni nič umetna in je res super, pa še lahka in izumljena za balerino.

Mi ze dolga leta pecemo tole: jajcni biskvit, specen v modelu za torto, prerezemo na tri plasti. Pekac seveda obvezno namazemo z maslom, nikakor ne margarino. Vmes med temi plastmi nadevamo smetano (pravo, ne kaksne rastlinske grozote) in jagode (vcasih za spremembo smetano, jagode in maline). Potem celotno torto premazes s smetano ob strani in na vrhu. Okrasis po zelji, s koscki cokolade ali jagodami, recimo. Pri stepanju smetane uporabim Kremfix, da ostane cvrsta.

Ljudje na raznih slavjih taksno torto dobesedno zmlatijo v nekaj minutah. Ni tako lepa kot razna umetna sranja, ampak okus je (skoraj) neprekosljiv.

…in enostavna:

http://druzina.enaa.com/kulinarika/Recept-Balaton.html

Link ne dela.[/quote]

Hm, kaj pa zdaj?

http://kuharija.si/content/%C4%8Dokoladna-krema

Drugače gre za enostavno čokoladno smetanasto kremo, ganaš strokovno..

200 g čokolade razlomiš in raztopiš v 200 ml smetane. Med mešanjem segrevaš, da se čokolada raztopi. Potem čez noč ohladiš v hladilniku in naslednji dan stepeš, kot bi stepel navadno smetano ter s kremo nadevaš torto. Lahko uporabiš katerokoli vrsto čokolade. Meni je najbolj všeč s temno, ker ne pride presladko, otroci imajo raje z mlečno. Lahko pa uporabiš tudi belo, ali pa z mletimi lešniki …

Brez komentarja.[/quote]

No, spljuvala si. Super. Se zdaj bolje počutiš? Ok. Potem lahko malo razmisliš in ugotoviš, da sama nisi podala nobenega pametnega nasveta avtorici in zelo očitno si še slabša od zgornje, ki je predlagala umetne kreme. btw, torta pavlova ni nič umetna in je res super, pa še lahka in izumljena za balerino.[/quote]

Pavlove nisem spljuvala, niti lešnik-nutela. Ampak sem samo komentirala umetne kreme.

Moj predlog, karkoli, kar ne vsebuje umetnih sestavin oz. praškov. Ostali predlogi so OK in je res stvar okusa, kakšna torta avtorici bolj leži. Ampak, da pa nekdo napiše, da gredo najbolj v slast torte z umetno kremo, je pa to res znak, da nimajo pojma, kaj je dobra torta oz. krema.

Hehe.
Mi tudi, le da pozimi dam v torto na koščke narezane breskve iz kompota ali koščke ananasa. Vse pojedo, drži. Do zadnje mrvice.

No, spljuvala si. Super. Se zdaj bolje počutiš? Ok. Potem lahko malo razmisliš in ugotoviš, da sama nisi podala nobenega pametnega nasveta avtorici in zelo očitno si še slabša od zgornje, ki je predlagala umetne kreme. btw, torta pavlova ni nič umetna in je res super, pa še lahka in izumljena za balerino.[/quote]

Pavlove nisem spljuvala, niti lešnik-nutela. Ampak sem samo komentirala umetne kreme.

Moj predlog, karkoli, kar ne vsebuje umetnih sestavin oz. praškov. Ostali predlogi so OK in je res stvar okusa, kakšna torta avtorici bolj leži. Ampak, da pa nekdo napiše, da gredo najbolj v slast torte z umetno kremo, je pa to res znak, da nimajo pojma, kaj je dobra torta oz. krema.[/quote]

Vidim, da se je nekdo spotaknil ob moj predlog. Stvar okusov, ampak so ljudje res očitno že povsem odvisni od umetnih okusov, če gre pri nas ob obiskih najbolj v promet Dolcela krema, zgoraj pa berem, da je ta-najboljš navadna smetana, kar je za moje pojme lahko le kak dodatek, ne pa glavna krema za torto. Beli angel je pa kljub sestavinam izredno okusna torta, ne vem zakaj, ampak tako pač je. Lešnik-nutela je pa meni osebno taka, da ti jo je žal pojest, ker jo bo potem zmanjkalo 🙂

Moj predlog, karkoli, kar ne vsebuje umetnih sestavin oz. praškov. Ostali predlogi so OK in je res stvar okusa, kakšna torta avtorici bolj leži. Ampak, da pa nekdo napiše, da gredo najbolj v slast torte z umetno kremo, je pa to res znak, da nimajo pojma, kaj je dobra torta oz. krema.[/quote]

Vidim, da se je nekdo spotaknil ob moj predlog. Stvar okusov, ampak so ljudje res očitno že povsem odvisni od umetnih okusov, če gre pri nas ob obiskih najbolj v promet Dolcela krema, zgoraj pa berem, da je ta-najboljš navadna smetana, kar je za moje pojme lahko le kak dodatek, ne pa glavna krema za torto. Beli angel je pa kljub sestavinam izredno okusna torta, ne vem zakaj, ampak tako pač je. Lešnik-nutela je pa meni osebno taka, da ti jo je žal pojest, ker jo bo potem zmanjkalo :)[/quote]

Pa si prepričana, da niso samo vljudni 🙂 Navadna smetane je neprimerno boljša od tega umetnega %$#/&.

Pri nas je najboljša torta taka
testo od torta moje mame iz kulinarike – prerežeš na 1cm ali 1,5 cm debele plošče
namaz kuhan “gnaš” s čokolado barva po izbiri (bela, mlečna, temna) ali vsaka plast druga
vmes je lahko sadje. Obvezno je potrebno navlažit plošče, obliješ po želji s čokolado okrasiš s tičino maso ali pa s smetano, odvisno od priložnosti.
Sama imam najraje skutino.

Vidim, da se je nekdo spotaknil ob moj predlog. Stvar okusov, ampak so ljudje res očitno že povsem odvisni od umetnih okusov, če gre pri nas ob obiskih najbolj v promet Dolcela krema, zgoraj pa berem, da je ta-najboljš navadna smetana, kar je za moje pojme lahko le kak dodatek, ne pa glavna krema za torto. Beli angel je pa kljub sestavinam izredno okusna torta, ne vem zakaj, ampak tako pač je. Lešnik-nutela je pa meni osebno taka, da ti jo je žal pojest, ker jo bo potem zmanjkalo :)[/quote]

Pa si prepričana, da niso samo vljudni 🙂 Navadna smetane je neprimerno boljša od tega umetnega %$#/&.[/quote]

Tako “torto” spodaj jajčni bel biskvit zgoraj 3cm smetane in na vrhu sadje pojem iz vljudnosti pri tašči, ker jo imam rada njo – taščo.

Ljudje imamo različne okuse in verjamem, da otroci veliko raje pojedo kremo z dodatki kot samo smetano vsaj naši in vsi, ki pridejo k našim na torto. Otroci nikoli ne jedo iz vljudnosti bolj je umetno ljubše jim je.

Pa si prepričana, da niso samo vljudni 🙂 Navadna smetane je neprimerno boljša od tega umetnega %$#/&.[/quote]

Smetana krema? Pa to sploh ni krema, to je smetana! Potem je vse en glih, če narediš jogurtov biskvit s sadjem in zraven postrežeš kupček smetane – veliko manj dela in še bolj okusno je, ker ni natrpano s smetano.

Dobiti čez 400 ogledov v enem dnevu. Pa posti vsakih par minut ;). No, ta forum se pa popravlja ;).

Sicer pa- rada imam in jo velikokrat delam-skutino torto.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close