peka in kuhanje za lastni rojstni dan
Letos imam okroglo obletnico zato že cel mesec praznujem in tudi strežem. Najožje sorodnike sem že pogostila, ostali pa so še sodelavci, sosede, prijateljice… in čeprav sem jih vesela in jih z veseljem povabim domov mi enostavno ni, da bi pekla in kuhala, ker to potem nekako ni pravo praznovanje. Mesec pred tem smo imeli tudi taščin rojstni dan, pa tastovo okroglo obletnico, drug mesec praznuje mož, kmalu bo 1. november, ko bom spet glavna kuharica za celo družbo in žlahto, mah, dovolj imam že vsega skupaj.
Konec tedna bomo imeli na večerji bolj oddaljene sorodnike, s katerimi bomo nazdravili meni in možu in odločila sem se, da ne bom več kuhala in pekla. Kako potem zgoljufate obiske? Se zmenite v gostilni in greste iskat pečenko, goste pogostite s pico? V lokalni trgovini je bolj malo res dobrih pripravljenih jedi, narezka pa ne bi rada delala. Catering je nekoliko predrag, sem že čekirala lokalnega ponudnika.
Bo ze 15 ali vec let, ko ne vabim, niti grem k drugim. Na zacetku je bilo veliko besed, zdaj so se navadili. Pri nas so se praznovanja izrodila v obup. Ze kar tradicija je, da se za 50 naroci avtobus, ki pelje povabljence nekam jest in pit, nato pa jih, nekatere mrtvo pijane, razvozi domov. Za ta denar gremo mi kot druzina na dopust. Da bi pa cel nesec pekla in gostila, se mi tudi zdi brez veze. Smo cisto ok tudi brez rd-jev. Catering, gostilna? Ne hvala. Ne pobiram denarja na cesti. Pa tudi namesto da bi bila kraljica, sem suznja.
Sicer vsak po svoje, ampak tile rd so postali nesmiselni.
Ja, kuhanja in strežbe ni nikoli konca. In na tak način nimaš nič od praznikov. Najprej delo, potem skrb, kako bo vse uspelo, vseh postreči in na koncu še vse pomiti in pospraviti. Res, super prazniki, posebno še, če ti nihče nič ne pomaga.
Nimate pri vas v bližini nobene dobre gostilne ali restavracije, kamor bi šla iskat hrano: npr. pohane zrezke, kalamare, pice ali kaj podobnega?
Ali pa naredi kaj enostavnega npr. domače klobase in zraven zelje, narezki, kakšni namazi
Malo si ze pozna….jaz sem rojena februarja in sem takrat praznovala le z otroci in mozem.Žlahti pa sporocila,da bo veselo praznovanje junija…in res je blo tako …gostov okoli 60 …gasilske klopi, meso za zar iz trgovine,zelenjava iz vrta,torta in sladoled za pikico na i…mam pa sreco,da ena od sestricen pece odlicne sladice in sem jo prosila ,da bom najbolj vesela njenega darila 2-3 kg piskotov in torte…nekaj peciva sem tudi spekla sama.Tako so bile riti site jaz pa zadovoljna ( ps pri nas imamo navado dati za darilo-ce je okrogla- 60 eur na druzino)
Forum je zaprt za komentiranje.