Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kislo pekoča juha-kitajska hrana

kislo pekoča juha-kitajska hrana

Hvala vsem, ki ste mi v prejšnji temi pomagale z nasvetom o kislo pekoči juhi in spomladanskih zavitkih. Zavitkov še nisem delala, sem se pa lotila juhe. Po tem receptu nekako ni ratala taka, kot jo jemo v kitajski restavraciji. Rezultat je bila goveja juha z zelenjavo, nič gosta (v kitajski je prav gosto sluzasta), okus pa čisto domači, čeprav je bila večina sestavin dodana (ok, riževega vina nisem dala).

Ima mogoče katera kak nasvet, kako se približati pravi juhi? Niti ni problem v zelenjavi, ker to pač vidim ko jem, kaj je noter, zanima me kako narediti sluzasto juho s kislo pekočim okusom?

Hvala!

to juho delam ponavadi po tem receptu/vcasih dodam se malo na koscke narezanega ananasa/. juho zgosti jedilni skrob ,…nekako jo naredi sluzasto! tipicen “kitajski okus” da sojina omaka. najveckrat dodam se 5 kit. zacimb. meni “rata ta-prava”! ?! mogoce si kaj spregledala!? za pekoci okus lahko dodas enostavno tudi par kapljic tabasca…ali cili..!? lp petra

samo potem moraš dodati veliko več škroba, ker moja juha ni bila čisto nič gosta. No ja, tokrat sem delala čisto po receptu, bom pa poskusila še enkrat, pa malo po občutku dodajala stvari, mogoče bo bolj pristna.

Še kak nasvet pa je dobrodošel 😀

Tako kot pravi Petra:jedilni škrob GUSTIN, količina po navodilu na škatli!

kar se pa spomladanskih zvitkov tice- ce se bojis,da ne bodo”stali skupaj”,jih pred peko malo pomazi z razvrkljanim jajcem. pred par dnevi je moj moz delal te zvitke- brez problema- nekaj jih je premazal,nekaj ne!! oboji so se enako lepo spekli. ce jih zavijes tako kot sarmo,skoraj ne more nic ven pokukati!:)) lp petra

Kje pa je recept za to juho?

Lp Astra

glej pod kitajski recept….7.11. lp petra

Jaz jo delam po tem receptu kislo pekoča kitajska juha in pride fajn gosta. Dam pa 4 žlice škroba.

Meni je uspela čudovito. H jušni osnovi dodaj 1 žlico temne sojine omake zelenjavo nato pa zmešai koruzni škrob s riževim kisom vse skupaj premesaj i voila

Enako, kot v receptih iz 2003 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close