Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika KORENČEK IN GRAH

KORENČEK IN GRAH

Za večerjo imam na pol pripravljene palačinke s sirom in šunko, samo še spohati jih moram. Zraven sem mislila pripraviti kakšno prilogo ala omaka iz korenčka in graha, pa ne vem, kako naj se lotim zadeve. Prosim vas za nasvete, saj mi velikokrat rešite kuharsko zagato.

Lp

vcasih delam korenckovo omako-prilogo. korenje zrezem na trakove,na maslu poprazim malo salotke,dodam korenje, cez cas zalijem z malo juhe,nekaj casa naj na majhnem ognju vre. na koncu dodam rumenjak in par zlic smetane-sol,poper in pa potresem s pehtranom. tu zraven gre lahko tudi grah. lp petra

Lahko na maščobi popražiš grah in na kocke narezano korenje, dodaš strok ali dva strtega česnal, malo soli in dušiš do mehkega. Dodaš še malo peteršilja.
Če pa želiš prav omako, pa jaz za grahovo… na malo maščobe popražim žličko sladkorja, dodam žličko moke, grah, na hitro popražim, dodam strt česen, sol in zalijem z vodo. Dodam peteršilj. Mislim, da tudi v to omako brez problema lahko dodaš korenje.
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

jaz pa naredim tako, da preprazim salotko, dodam jusno osnovo, korencek z grahom, zaliijem z vodo, nato naredim gostilo z moko in vodo, dodam mez korencek in grah, ter posipam s curry-jem. pustim na zmernem ognju 5 minut, ter dodam k piscancjemu zrezku in ocvrtem krompirju. zelo okusno! 🙂
star sem 14 let in vsi imajo radi moje jedi
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close