Kandiranje ingverja?!
Nikjer več ne morem kupiti kandiranega ingverja vloženega v sirup. Velikokrat ga uporabljamo v kitajski kuhinji in pri pripravi jabolčne pite na angleški način.
Pri nas se ne dobi že dlje časa, po novem pa ga ne najdemo niti v Avstriji. Iskala sem že recept v različnih knjigah o začimbah, a brez uspeha. Pomagamo si sicer z ingverjem v prahu ali z svežim, a gre za popolnoma drug okus….
Ali kdo pozna način vkuhavanja ali kandiranja ingverja?!
lp majda
Ker je tudi meni v sirupu posel, si pomagam kar s kandiranim. Zadnjic sem ga celo med jagode na rulado narezala. Bilo je okusno.
Sama ga se nisem vlagala v sirup; mislim pa, da tistega kandiranega lahko prelijes z malo mesanice prevretega sladkorja v vodi in pustis kak dan.Verjetno se bo tudi sirup nalezel ingverjevega okusa.
Drugace imam sama najraje v sirupu tistega, oblikovanega v kroglice. Mislim pa, da je samo vlozen…ne pa tudi kandiran.
Upam, da ga hci jutri prinese:)))
Lep pozdrav Babi
Hej!
Prinese ga iz Anglije; tam zivi. Ves sever Evrope ga ima, ce ne drugje, v kitajskih marketih. Vcasih ga po kaksni sreci dobim tudi v Trstu, v kaksni res specializirani trgovini, pa ne vedno.
Sem prav jezna, ker je tako dobra stvar; ne samo za kitajske recepte, tudi h pecenki, kuhanemu ali dusenemu mesu prija. Podobno kot brusnice k divjacini.
Lep pozdrav Babi
Zdaj mi je jasno….
tudi midva z možem sva ga prvič odkrila v Angliji.
Tja sva potovala na obisk in med drugim odkrila kitajski diskont. Nakupila sva zaloge in zaloge kitajske hrane in preračunala, da si z razliko med našimi cenami in cenami v Angliji pokriješ strošek letalskega prevoza… Seveda, če tako veliko kuhaš ( in poješ 🙁 ), kot naša družina…
Hvala za informacijo babi! Jutri smo povabljeni k moji prijateljici, ki je prišla na obisk iz Anglije, že vem, kje bom dobila ingver:-)
lp majda
Kandirani ingver se naredi doma. Ravno danes sem iskala recept in ga tudi našla na internetu pod kandirani ingver. Zelo enostavna priprava….
350 gr. ingverja, 300 gr. kristalnega sladkorja.
Ingver olupi, nareži na poljubne koščke – kocke ali kolobarje. V kozico daj sladkor in 400 ml vode in to zavri. Dodaj narezani ingver in kuhaj na zmernem ognju 10 minut. Poberi ingver z penovko in posode in ga ohladi.
Ponovno naredi isto – kuhaj 10 minut in ga zopet poberi ven in ohladi.
Zadevo ponovi še 2x.
Na koncu ga ohladi na peki papirju, povaljaj v kristalnem sladkorju in zapri v stekleni kozarec, kjer bo kar nekaj časa ostal (če ga ne boste seveda hitro pojedli..)
Če bi pa jaz hotela imeti kandirani ingver v sirupu, bi pa naredila sladkorni sirup in ingver enostavno dala vanj in to je to.
Dober tek…
Forum je zaprt za komentiranje.