Najdi forum

torta

Prosim za pomoč pri torti. Nameravam speči višnjevo torto. Kaj je najbolje, da za nadev skuham npr. 2 vanilijeva pudinga v 1/2 litra višnjevega kompota in ko se hladi, primešam še stepeno sladko smetano, nato dodam pa višnje iz kompota? Bo dovolj “trda” krema?
Še to me zanima, namreč torto bi premazala s smetano in posula s čokolado. Kaj zmešan 1 lonček sladke in 1 rastlinske smetane? Dodam še kaj? Zdrži taka torta dva ali tri dni v hladilniku?

Pudinga bi skuhala v 1l tekočine, dodala pa bi 2 mali vrečki želatine. Pudinga ohladis in dodaš stepeno sladko smetano. Pustiš, da se malo strdi in jo že lahko mažeš. Meni osebno je bolj všeč, če so višnje na biskvitu in je krema čez njih.
Ker nisem pristaš rastlinske smetane, v namen okraševanja oziroma peke sploh, uporabljam alpsko smetano za stepanje. S to bi torto krasila oziroma namazala.

Nisem vedela, da višnjevo torto delamo s pudingom. Kako to izgleda, kako se naredi.?

Ni s pudingom. Celo na Kulinariki ne.

V google napiši višnjeva torta recept pa bo ven vrglo, da je vsepovsod skoraj prisoten puding :))) Meni pa ni všeč ta želatina …

Aja, koliko pa potrebujem alpske smetane za torto premera 28 ?

http://okusno.je/recept/schwarzwaldska-torta

Mislim, da bo 0,5 litra dovolj. Meni je všeč z želatino, ker pride v kombinaciji s smetano “puhasta”. Okusi so različni;-)
Lepo ustvarjaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close