Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Torta s tičino maso

Torta s tičino maso

Nekaje tanima. Zadnji čas je prava poplava teh tort prevlečenih s tičino maso. Jedla sem do sedaj tri, vse lepe na pogled, ko so rezali pa tiste okraske dol in potem torta notri suha in nobena ni bila dobra. Je fora samo v slikanju? In vi to maso jeste?

Meni že na pogled te torte niso všeč, nisem še nobene pokusila. No pravzaprav niti priložnosti nisem imela, nihče mi take torte še ni ponudil. Si pa kar mislim, da ne more biti kaj prida.

Meni osebno so te torte prekrasne, z vsemi tistimi detajli, umetelno dodelane, še posebej tiste za otroke. Res, za dol past.
Ampak tiste mase jaz nikoli ne bi jedla in je tudi ne jem. Torta kot torta je različno narejena, tak oda sem jedla tako sadne kot čokoladne in mešane, suhe in bolj sočne, to nima zveze s tičino maso.
Tičino masa, fondant, masa iz manchmallow penic in kaj je še tega – to je zame kot plastelin, saj se svaljka med rokami, ljudje še marsikaj ob tem počnejo (obrišejo potno čelo, pospravijo kaj z mize, vmes kuhajo, hodijo na stranišče, skratka vsi si pač ne umivajo med delom rok) in mi nikakor ni apetitlih vse skupaj, kot rečeno razen izgleda.

Moje mnenje.
Ča.

Ravno ta vikend dobili torto naročeno iz slaščičarne iz Trebeljevega…..

Nisem 100% ali je bila na vrhu marcipan ali ta tičina masa (verjetno je bila). Vseeno torta je bila lepa na pogled in okusna tudi. Tisti, ki te mase niso marali so jo pač pustili, ampak torte same ni ostal niti košček več 😀

Tičino masa je za okras. Je sicer užitna, ampak dobra pač ni.

Mene pri teh tičino masa tortah moti še to, da so vse prevlečene še z masleno kremo. Ker moraš postavit nek izolator med torto in tičino maso in maslena krema je edina možnost.

In k določenim okusom torte (predvsem k sadnim) maslena krema pač ne sodi, pa tudi drugače se mi ne zdi nek kulinarični presežek.

Tako, da osebno karkoli drugega, samo tičino mase ne.

Zadnjih pet tort, ki sem jih naredila, sem prevlekla s “ponarejeno” tičino maso iz munchmellow bonbonov. Notranjost različna, vsekakor sočna, razne kreme z mascarponejem… Vsekakor dobre in vsi so vse pojedli, tudi tičino. Zunaj pa tudi lepe :))

Kako pa si to naredila, ce lahko poves prosim? Hvala lepa! 🙂

Jaz ponarejeno ticino delam po receptu:
http://www.kulinarika.net/recepti/13212/sladice/marshmallow-fondant/

Ja, saj jaz tudi pojem tisti kos, iz spoštovanja do gostitelja ga spravim po grlu dol. Ampak prav sedaj pri zadnji torti sem naslednji dan slišala od par oseb, kako je bila torta zanič.

In pardon, v vprašanju gor sem se zatipkala.

Zunanjost torte nima nobene povezave z okusom ali sočnostjo vsebine. Okusi so pa različni in univerzalno torto je težko narediti. En ne bi kokosa in drugi ne želeja, pa en bi z rumom, drugi s kavo, tretji ne mara ne enega ne drugega. Nekateri ne marajo marcipana, pa spet tretjim ne paše temna čokolada. Tičino je sicer zelo sladka masa (saj je skoraj sam sladkor), ampak je zelo hvaležen za obdelavo, tisto tanko plast pa pač daš dol, če ti ne ustreza.

Meni pa je še vedno najbolj všeč ta stara s čokolado oblita torta, takšna kot smo jih jedli nekoč. Te iz tičino mase so res zelo lepe na oko, res okusne pa še nisem jedla.

To je sicer res, ampak že ena pred mano je pisala, da je vsaka torta s tičino maso prevlečena z masleno kremo.

Ki pa je, vsaj meni, zanič. In če že odstraniš tičino, te maslene kreme popolnoma odstraniti ne moreš.

In potem torta enostavno ni dobra.

Če ti je tičino masa dobra, potem imaš hudo deformiran okus.

Hvala za povezavo!

Me ne prepriča. Okus mi ni všeč, no,saj je bolj za okras. Še vedno prisegam na “klasično” okrašene torte.

Če ti je tičino masa dobra, potem imaš hudo deformiran okus.[/quote]

Težave z razumevanjem? Prave tičine še nisem poizkusila Kot rečeno, vedno delam tičino iz munchmellow bonbonov in ja, je dobra. Delam po receptu, ki ga je pripela petarda.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close