konec paradižnika
Tako danes sem še prinesla nekje za dve solati paradižnika pol pa je konec, tudi kumaric in paprike ni več veliko. Kako pa ste vi kaj z temi vrtninami. Moram povedat da imam to posajeno v rastlinjaku od zunaj mi je že pred dvema mesecema plesen pobrala paradižnik, tako da se res splača postaviti rastlinjak .
Rastlinjak je fajn, ko pride kakšno čudno poletje. Sicer pa okus paradižnika, ki zraste v suši na soncu ni primerljiv z okusom iz rastlinjaka. Sonce je tisto, ki da naši hrani res veliko okusa.
Jaz sem ravno včeraj pobrala jajčevce, papriko, zadnjo lubenico in nekaj fižoletov. Razen lubenice, če bo še kaj sončnih dni bom najbrž še parkrat šla pobirat.
Solato, radič, motovilec imam pa čez celo zimo kar na veliko.
Špinača, blitva sta posejani. Česen bom še malo počakala. Ta teden moram podtakniti še eno vrsto fig in potem bo menda dovolj :))) Včasih si zaželim malo snega, da bi kakšen mesec vmes lahko počivali 🙂
jaz sem včeraj pobrala zadnje paradižnike, ne iz rastlinjaka, so pa bili pod streho, okusni.
paprike tudi vse pobrala, ostala je še repa, črna redkev, nekaj mlade čebulice, porov veliko, brstični ohrovt, zelje, fižol, brokoli, bučke, pa seveda cel kup raznega radiča, rukole, solate, motovilca … vsega po malem za še kar nekaj časa.
mi pa še vedno lepo dela bazilika, večina zelišč in začimb, pa jagode, maline.
počasi bom del vrta pospravila in posadila motovilec, blitvo, špinačo, radiče, solate … za pomlad.
Saj potem bi si pa na MONu našla toliko več dela, počivala že ne bi :-)))[/quote]
Garantirano, da ne 🙂 Mon spada k kavici in sem lahko cel dan doma več kot toliko kave ne morem in ne smem spiti 🙂
Tisti mesec bi šivala. Imam dve patcwork odeje za končat. Pa voščilnice bi delala, scrapbook imam v delu ma joj boljše, da ne razmišljam 🙂 Kosilo je kuhano in ker je lep sonček grem nadaljevat k mojim gredicam. Saj v bistvu mi je lepo čeprav malo pojamram sem pa tam:)))
Forum je zaprt za komentiranje.