Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Morska pica s tuno – problem

Morska pica s tuno – problem

Večkrat sem že naredila morsko pico s tuno, pri kateri sem opazila, da je tuna vedno suha, brez okusa. Najprej sem dala na testo omako za pico, nato sir in šele nato tuno in morske sadeže. V naslednjo pa sem najprej dala omako, nato tuno in morske sadeže in šele nato sir. Tuna pa še vedno suha, brez okusa, kot bi jedel prah. Uporabljam tuno RioMare. Pico pečem v pečici 250 min, približno 20 min in seveda na pladnju. Pozna kdo kakšen drug način, da tuna ne bi bila suha?

Daš gor tik pred koncem pečenja… itak je užitna takoj iz konzerve.

Na to pa sploh pomislila nisem. Hvala za predlog. Bom poskusila. 🙂

Domaca pizza tudi pod razno ne potrebuje 20 min, da bi bila pečena. Že 10 je preveč.

Tuno iz konzerve odcedim vsega olja in ga prestrežem – iztisnem popolnoma. Pico pečem kot običajno, potem pa nekje 3 minute pred koncem pečenja pokapljam, ne zalijem tunino s tistim oljem, ki sem ga prej iztisnila- -ker še so kapljice, ostanejo na tuni, če jo pa poliješ čez, taoj steče na dno. Olje tako po kapljicah dolito ne bo odteklo na dno pice, tunina pa bo lepo sočna.

Problem je tukaj:

Segrej pečico. Skupaj s pečico grej pladenj. Medtem naredi pico na peki papirju. Vzami pladenj iz pečice, potegni gor papir s pico in vtakni nazaj v pečico na najnižjo rešetko. Po 5 minutah z nožem malo pridvigni in preveri spodnjo stran. Če je še bleda, pusti dodatni 2 minuti, potem pa je pečenja vrh glave.

Narediš pa tako: razvlečeš testo, premažeš z omako in potreseš z malo sira. Sama sicer ne maram “morske” pice, ampak če že delam s tunino, jo razdrobim na čisto na drobne koščke in jo porazdelim na sir. Potem dam gor še zelenjavo (vsaj čebulo in papriko, ostal pa po navdihu oz. kar je pač na razpolago), pa drobno natrgano mocarelo ali pa male, enakomerno razporejene kupčke kisle smetane (mogoče za 1/2 žličke en kupček). Če je mocarele bolj malo ali nič, potresem še nekaj sira po vrhu. Očitno je izdelek užiten, ker še nikoli ni ostalo.

Tako nekako, ja. No, jaz dodam še koruzo iz konzerve, ker pač tako pizzo pečem zanjo in tako ima rada. Ni ji pa všeč s tuno Rio mare, ima raje kakšno cenejšo, ki je že v štartu bolj drobna in sočna.

Aja, zanjo je za mojo hčerko :p

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close